От х:

Днес в x:

3 °C

Инфекциозното чака по-скъпи болни, те пък намаляват

В Инфекциозно обикновено са най-натоварени и очакват заслужено повишаване на приходите

Хасковското инфекциозно чака като манна небесна обещаното поскъпване на клиничните пътеки за инфекциозните болести, договорено в Новия рамков договор/НРД/. Той е подписан, но все още не е публикуван в държавен вестник, което ще го вкара в сила веднага. Поскъпването засяга някои от най-честите заболявания в Хасковско, които в близкото минало са докарвали не една и две епидемии в региона и съответно болнични приходи. Става дума за шарки, салмонелози, стомашно чревни заболявания, грип, хепатит и пословичните за Хасково кърлежово-преносими болести. По всяка пътека скокът ще бъде с поне 50-60 лв, а за някои 100 лв и нагоре.

Инфекциозното обикновено е пълно с такива болни. Не и в началото на тази година обаче. Според ръководството на МБАЛ-Хасково заболеваемостта в началото на 2015-та година е значително по-ниска в сравнение със същия период на миналата година. Ако се гледат справките на джипитата, пък в отделението не могат да се надяват на скорошни попълнения. Бленуваният от учениците грип/ОРЗ е засегнал едва 79 души за първата десетдневка на януари. Има 27 варицели и 10 ентероколита и един съвсем извън сезона случай на хепатит. За щастие няма регистрирани менингити, нито от вирусен нито от бактериален тип,  гласи справката на регионалната здравна инспекция.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ив
  иванова_1421083460
  7 -2
  19:20, 12 яну 2015
  Това означава,че Инфекциозно отделение на болницата си е сършило отлично превантивната работа.Не изключвам и по-високата култура на хората .Хигиената вече не е пренебрежително загърбвана.А и при студено време има по-малко болни.Ако времето се размекне,тогава ще мумислим.
 • 2
  Хо
  ХО-ХО
  13 -5
  19:48, 12 яну 2015
  Просто болните ходят в софия и пловдив -не че няма,те не могат да диагностицират -и затова е празно.....
 • 3
  Ив
  иванова_1421083460
  1 -1
  19:59, 12 яну 2015
  О,аз незнаех,че сме толкова богати.Ще живеем в квартала на богатите.Ще се лекуваме в ябана.
 • 4
  81
  811870
  4 -1
  22:23, 12 яну 2015
  Г-н Христов,заглавието Ви е абсурдно...както и предположението,че лекарите се "молят" за повече болни.Най-приятната гледка за един лекар е полупразно отделение,уверявям Ви!Е,не и за меринджеите на
  болницата..
 • 5
  Ju
  julieta
  3 0
  10:42, 13 яну 2015
  най-приятната гледка за д-р ХУБЕНОВ е препълненото отделение,ако може и от вън да чакат хора.Най вече за пункции!!!Само че хората вече четат ,четат,и затова ще боцкате в гръбнака на примитивен стол само ******и и неграмотници - тъжната истина в БЪЛГАРИЯ.
 • 6
  Ив
  иванова_1421156878
  0 0
  15:43, 13 яну 2015
  Не предизвиквайте дявола.Не го дърпайте за опашката.Или ,,не плюйте в кладенеца,от който ще ви се наложи да пиете"'

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини