От х:

Днес в x:

Потвърдено:Задържаният в Хасковско французин, търсен от Париж за тероризъм

Жоакин или Хоакин е търсен от Париж за тероризъм


Застаналият пред хасковския съд днес френски гражданин Фриц Жоли Жоакин е издирван от съд в Париж за тероризъм-участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актове. Това гласи мистериозната втора европейска заповед за задържане /ЕЗА/ на Жоакин, която най-после бе потвърдена от Върховна прокуратура, минути след старта на всички национални новинарски емисии и редакционното приключване на вестниците. Тази заповед бе подозирана от журналисти, адвокати и прокурори по делото, но никой не се зае официално да я потвърди. Затова днешното дело за екстрадиции на французина от хаитянски произход бе по първата ЕЗА издадена на 30-ти декември миналата година по обвинение за отвличане на малолетния му син. Жоакин даде съгласието си за екстрадиция, но според юристи удовлетворяване искането на втората заповед предполага задействането на ново производство и ново питане към задържания дали иска да бъде екстрадиран по по-сериозното обвинение. Двете заповеди не могат да бъдат комбинирани, а се изискват от две различни правораздавателни институции-прокуратурата на град Бобини, първата, и съд в Париж по втората.
Ето и официалното съобщение на ВКП, в което фамилията на задържания е различна, макар съпоставката с останалите факти да говори категорично че става дума за същото лице. Haskovo.net публикува версията на името по която днес работи хасковския съд

На 1.01.2015 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ е бил задържан Фриц Жоли Хоакин, гражданин на Република Франция, въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА). Заповедта е издадена от френските съдебни власти (прокуратурата в гр. Бобини) по обвинение за отвличане на малолетния му син и извеждането му зад граница. По искане на Окръжна прокуратура – Хасково спрямо френския гражданин е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Делото по изпълнението на ЕЗА е образувано в Окръжен съд – Хасково.
На 12.01.2015 г. в Прокуратурата е постъпила втора Европейска заповед за арест, издадена за същото лице, от съд в гр. Париж. Обвинението е за тероризъм (участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актове).
Образувано е производство по Закона за екстрадиция и европейска заповед за арест в Окръжен съд – Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    "s
    "SS"
    1 0
    09:27, 13 яну 2015
    Брикет, и за сапун не става!
  • 2
    Съ
    съдията
    1 0
    13:00, 13 яну 2015
    Маймуна,на бесило
Последни новини