От х:

Днес в x:

КАТ ще спира отново на пътя, след промяна в заповедта на министъра

В края на седмицата ще бъде направена промяна в заповедта на министъра на вътрешните работи, създала нова организация на проверките на пътя, която ще позволи на патрулите на КАТ да спират за проверка шофьори, без да е нужно в нея да участват няколко коли, каза днес по "Нова телевизия" Веселин Вучков. В момента инспекциите стават само по т.нар. метод за широкообхватен контрол, при който поне два патрула спират няколко коли и проверката се записва на видео.

Промяната в организацията на работа ще стане факт, след като 20 коли на пътната полиция бъдат оборудвани с камери. Записващите устройства ще са поне две, а в повечето случаи - и три.

Предстои монтирането на камери на още 110 коли на КАТ. Според министър Вучков, при сегашната организация, въведена, за да се намалят корупционните практики на пътя, има пробив при контрола на шофиращите след употреба на алкохол и при нарушения на пешеходни пътеки.

Вътрешният министър се обяви за това пътната полиция да спре да се приема като инструмент за повишаване на приходите в хазната, а да се гледа на нея като помощник на шофьорите.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини