От х:

Днес в x:

Спасиха майка и дъщеря от газова камера в банята

Това е обичайния резултат от взрив на газов бойлер /сн. архив/

Майка и дъщеря се озоваха буквално в газова камера, в която се превърна собствената им баня снощи на улица Чернозем в Хасково. В последния момент спешна намеса на пожарната спасила жените от две еднакво неприятни и ужасяващи перспективи - да умрат от задушаване или да станат на въглен от възпламеняване на газовия бойлер. Всичко се разминало буквално за секунди.

Сигналът на 112 бил подаден в 21.56 минути в неделя от жена с видимо отслабващ глас. Тя успяла да съобщи адреса си миг преди връзката да прекъсне. Към мястото в квартал Дружба 1 били изпратени едновременно полиция и пожарна. Спасителите разбили вратата и проникнали в апартамента, за да открият в банята две почти безжизнени жени. Пристигналите с линейка медици възстановили жизнените им функции на място. След преглед двете били освободени за домашно лечение.

Предисторията на инцидента започнала когато възрастната майка влязла да се изкъпе. Замирисало и на лошо и викнала дъщерята. В този момент газовия бойлер на семейството започнал да изпуска огромно количество, което в тясното и затворено помещение се оказало почти смъртоносно. Миг преди мъглата да обвие съзнанието й, щерката набрала спасителния телефон.

Макар това да е бил инцидентът с най-малко материални щети от 6-те, с които са се справяли местните огнеборци през уикенда, той е можел да завърши с най-фатални последствия, коментират пожарникари. В подобни ситуации не е рядко и самозапалване, като в случая не би се стигнало до пожар, а направо до взрив, който предвид размерите на бойлера би бил разрушителен не само за етажа, а и за цялата сграда.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    15
    150
    8 -6
    21:12, 5 яну 2015
    Сведенията Ви не са точни.Да,сигнала е подаден в 21.56.В 22-00 линейката с реанимационния екип бе на място,посрещнати от младеж.Съпругата му и 3 годишната му дъщеричка се къпели,когато усетили миризмата и успели да излезат.Никакви врати не са разбивани.В момента в който лекарят е преглеждал детето и майката пристигнаха Гражданска защита,Полиция,Пожарна.И детето и майката бяха добре.Гражданска защита даде указания за махане на газовия бойлер.Възстановените майка и дете бяха оставени на грижите на преживялото уплаха семейство.Екипите се оттеглиха.
    • Fr
      friend
      11 -3
      21:34, 5 яну 2015
      My friend очевидно наистина си от линейките, на които много им се иска хората да вярват че за 4 минути може да стигнете до адрес. Подобно нещо на хасковските линейки никога не се е случвало. Ако това ще те успокои, то е и технологично невъзможно, поне не от болницата до улица Чернозем, която е близо до Стара Планина. Освен това през 112 сигналът задължително се бави поне 10 минути и в този смисъл бе едно интервю на шефката ви д-р Радева, дали не бе в същия този сайт. Така че не се разпенвай много и не представяй желаното за действително.
  • 2
    Ve
    velomaster
    2 -4
    09:06, 6 яну 2015
    ползвайте на воля газ у дома, голяма икономия се прави хи хи хи !
  • 3
    1_
    1_1420544352
    0 -1
    13:35, 6 яну 2015
    И каква Граждаска защита си видял? Ти да не си се надишал с газ?
  • 4
    Цв
    цвети
    5 0
    14:34, 6 яну 2015
    Благодарна съм на екипа на бърза помощ полиция и пожарна че се отзоваха на повикването достатъчно бързо.А по повод на статията единственото вярно е адреса и че дъщеря ми и внучка ми припаднаха от изпаренията на газта.Не са къртени врати нито всичко друго останало.
    За това умолявам ви ако не сте запознати с даден случай по добре не пишете нищо от колкото хората на които им се е случило да четат вашите глупости.ОТ ВЪЗРАСТНАТА ЖЕНА КОЯТО НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ВЪЗРАСТНА САМО НА 47Г И НЕ Е БИЛА В БАНЯТА А Е ЧАКАЛА ДА И СЕ ПОДАДЕ ВНУЧКАТА ЗА ДА Я ОБЛЕЧЕ.
Последни новини