От х:

Днес в x:

Новите митничари: С неизвестна интелигентност, но юридически подковани

Новите митничари са юридически подковани

Новите митничари може да не са по-интелигентни и по-лоялни от старите, но са по-добре юридически подковани. До този извод стигнаха проверяващите на конкурса за митнически инспектори за Свиленградската митница. За 20 свободни места се явиха 241 кандидати, а писмения изпит издържаха
безпрецедентните 130 души или повече от половината. Такъв висок процент на успеваемост досега е нямало дивят се проверяващите.
Една от причините може би е форматът на теста. Той не включваше любимите на стария/нов шеф на Агенция митници Ваньо Танов въпроси за интелигентност и лоялност, а бе съставен само от питания по законодателството. Юридическата подготовка на кандидатите обаче е била на ниво, както се закани и 32-годишната Гергана Богданова, дошла за изпита в Хасково чак от Айтос. Възпитаничката на юридическия факултет на Бургаският свободен университет бе сигурна във възможностите и успеха си.

Успешно издържалите теста ще се явят на устно препитване, което ще се проведе след Нова година на няколко дати, както предупреди шефът на митницата Тодор Караиванов. Според него няма начин при много успели кандидати/както сега/ една дата да даде достатъчна бъдещите му колеги да развият концепциите си за работата в митницата. Още повече че според критериите на изпита, финалното интервю ще е с главна тежест при избора на бъдещите попълнения в митничарското съсловие.

Г.Христов

Гергана от Айтос разчиташе на юридическите си познания
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Mo
    mosenici
    6 -10
    17:37, 29 дек 2014
    Vsicko e laja i izmama na tazi mitnica te vsicki s... Виж коментара
  • 2
    Бъ
    БЪЛГАРИН
    24 -6
    18:57, 29 дек 2014
    Уважаеми господин, под име "mosenici", при този неграмотно написан текст наистина не сте за българско гражданство, както виждам и латиницата Ви е зле, така че, пробвайте с турско гражданство!Там може да сте по-успешен!

  • 3
    No
    NoAnony
    1 0
    06:51, 30 дек 2014
    И на теб да ти вземат баклавата и цигарите митничарите и ти ще забравиш правописа.

    Бях сигурен че новината е от Г.Х. Просто процента на снимките с жени клони ли към 90-100%, значи автор е Г.Х.
  • 4
    Къ
    Къде е хероинчето Христов?
    1 0
    09:22, 30 дек 2014
    Вярно бе ,защо нищо не написахте за задържаната баклава на Капитана с 5 килограма хероин ?
Последни новини