От х:

Днес в x:

Двама загинаха, а няколко са ранени в катастрофи

Двама души са загинали, а няколко са ранени при катастрофи в страната в първия ден от Коледните празници. Инциденти затрудниха движението по АМ "Тракия".
Макар голяма част от софиянци и жителите големите областни градове да заминаха за почивните дни още вчера и днес движението по пътищата остава натоварено. В резултат на това на територията на страната до момената са регистрирани няколко тежки катастрофи с жертви и пострадали, предаде "Фокус".

Мъж и жена загинаха, а други двама бяха ранени след челен сблъсък между два автомобила на прав участък край село Алтимир, област Враца. Инцидентът се е случил около 09.00 часа на второкласния път между Враца и Оряхово. По неизяснени още причини, лек автомобил е навлязъл в насрещното платно и се ударил в друга кола. Състоянието на двамата пострадали е критично, уточниха от полицията.

Във Врачанско пък жена без шофьорска книжка, качила детето си в автомобил, е катастрофирала на пътя между селата Крушовица и Софрониево. По неизяснени причини автомобилът се е завъртял и се е блъснал в микробус. За късмет младата жена и детето не са пострадали тежко, предаде БНР.

Един човек обаче е в болница след пътен инцидент в близост до Севлиево, станал около 15.00 часа в местността Кална кория. В автомобила са пътували 4-ма души. Причините за катастрофата се изясняват.

В рамките на един час на автомагистрала „Тракия” станаха пет пътнотранспортни произшествия.

Мъж пострада при катастрофа в посока София-Пловдив при катастрофа, станала около 13.00 часа. Почти по същото време в платното за движение в посока от Пловдив към София спира лек автомобил, за да провери какво се случва. От колата излизат две момчета, едното от които е ударено от движещ се автомобил. В следствие на инцидента още две коли са се ударили.

Временно беше затруднено движението в двете посоки при 80-и км на автомагистрала "Тракия" (в района на разклона за Калугерово) заради пътнотранспортни произшествия. От Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчаха водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в активната и скоростната лента в посока Бургас, а в посока София - само в аварийната лента, спазвайки указанията на контролните органи.

Към 15 часа беше съобщено, че е възстановено движението във всички ленти при 80-ия км на автомагистрала "Тракия", в посока към Бургас. Движението към София се осъществяваше само в аварийната лента, но към 17 часа беше възстановено напълно.

Днес в Девин е ден на траур заради смъртта на трите 18-годишни момчета, които на 22 декември вечерта паднаха с кола в река Широколъшка.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини