От х:

Днес в x:

Колежани готвят на бедни старци за Коледа

Студенти от Хасково ще осигурят коледната трапеза за възрастни хора в нужда. Колежаните от Иком Интелект взели решение да не отбелязват студенския празник вчера, а със спестените пари да закупят храна за бедните старци. Това обявиха от името на състудентите си Милена Тенева и Мариана Попова. Благотворителната кампания тръгва от фейсбук страницата “Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда”. Инициативата ще се проведе във всички по-големи градове в страната.

Някои възрастни хора нямат семейства. За тях празниците не са весели. Пенсиите им не стигат за ток и лекарства. Трябва да им подадем ръка”, обясняват подбудите си младите хора.

Студентите не само ще подарят вечеря, но и ще покажат отношение. Според 60% от анкетираните възрастни, най-приятната им изненада би била някой да ги попита: ”Как сте?”, споделят инициаторите.

Те ще направят списък на пенсионери в нужда, които ще получат провизии от тях на 21 декември.

Призовават и други да се включат в кампанията. И ако не познават самотни възрастни хора, да се огледат пред супермаркета или пощата - бедни, бездомни и отчаяни стари хора има във всеки квартал. Освен храни от първа необходимост, могат да им сготвят и истинска вечеря.

Тези, които имат желание да се включат в инициативата, но не знаят на кого да дарят вечеря, могат да донесат храна в сградата на колежа на 21 декември от 9.00 да 15.00 часа. Ние ще я занесем. Ако остане, ще я оставим в църквата “Света Богородица”, обясняват младежите.

Споделеният залък е по-сладък”, казват още студентите от Хасково и обещават, че жестът към възрастните хора няма да е само коледен и ще ги подкрепят с храна и внимание и в бъдеще.

Фейсбук страницата на инициативата можете да видите тук.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ст
    студент
    18 0
    15:46, 9 дек 2014
    Браво !
  • 2
    Пе
    Пепа
    9 0
    15:54, 9 дек 2014
    може ли по точен адрес къде може да занесем храна
  • 3
    Po
    potrebitel_1418135188
    6 0
    16:24, 9 дек 2014
    в сградата на иком интелект; точно до хотел тракия
  • 4
    Ми
    Милена_1418135201
    7 0
    16:24, 9 дек 2014
    Колежа се намира в непосредствена близост до хотел Тракия по пътя за автогарата :) Призоваваме и всеки който може да се самоорганизира и лично да посети възрастен в нужда в дома му да го направи.Нека покажем че нас ни е грижа за възрастните хора и да им вдъхнем лъч надежда!Благодарим предварително на всички които ще се включат!
  • 5
    Ве
    Венета
    2 0
    21:24, 9 дек 2014
    Една статия не можете да напишете като хората!
    Прекалено дразнещо е да пишете невярна информация - сгрешили сте името на Марияна Петкова и не се оправдавайте, че е някаква печатна греша. Пет новини имате на кръст и ви мързи да проверявате за евентуални грешки.
    Поздравления за инициативата! Никога не съм се съмнявала в Мел и ме радва факта, че никога не бездейства като типичен представител на зодията си! Успех!
Последни новини