От х:

Днес в x:

Потоп наводни Любимец-Свиленград, катастрофа затвори Гълъбово- Симеоновград

Пороят наводни участъци от пътя Любимец Свиленград


Излял се снощи потоп наводни значителни участъци от стария път Любимец Свиленград и сериозно затруднява преминаването по него, предупреждават от Агенция пътна инфраструктура/АПИ/. „Пътните” предлагат водачите да не рискуват нервите и автомобилите си, а да заобиколят по АМ Марица. Тя вече е напълно отворена във всичките си отсечки, след като вчера зверска катастрофа блокира подхода от Свиленград към границата. Неволите на пътуващия човек в Хасковско обаче не свършват до тук. Пътно-транспортно произшествие около село Пясъчево снощи около 20.30 часа, затвори много натоварения път Симеоновград-Гълъбово. Водачите се отбиваха по маршрута Гълъбово-Опан-Симеоновград. Днес в 6.40 часа оригиналния път е вече проходим, съобщават от АПИ, но затова пък в района на Калугерово и Пясъчево много шосета вече са наводнени. При очакваното излизане на Сзлийка, блокираните пътища ще станат още повече.

За пътуващите в страната повишено внимание се препоръчва през проходите Котленски и Република, където има мъгла с под 50 метра видимост. Подобно е положението и в районите на Челопеч, Бучино, Кубрат. Видимоста е ограничена до 100 метра в областите Плевен и Сливен и в районите на Генерал Тошево, Ябланица и АМ „Люлин“. До 150 м е видимостта в районите на Костенец, Владая и Исперих. Пътните настилки са предимно мокри, на места частично заскрежени, обработени и опесъчени.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ки
    кико
    5 0
    14:12, 4 дек 2014
    "оригиналния път", тук журналистите измислят нови термини, а кои път е копието, научете се да пишете като хората, а не по селски диалект и разговорно все пак сте "журналисти" и какви са тия заглавия преувеличавате както винаги, дъждът спря и всичко ще се нормализира, не всявайте паника
Последни новини