От х:

Днес в x:

50 л/кв.м отново заляха Хасково, днес продължава

Обилен порой отново заля Хасково в часовете между полунощ и сутринта, убедиха се късни птици, станали свидетели и на светкавичната буря която съпровождаше дъжда. Той всъщност започна още по-отрано, но след официалното влизане в следващия ден, започна да се излива като из ведро. До момента са отчетени 50.5 литра на квадратен метър, като на някои места в областта е повече.

Днес ще продължи, с половин уста обясняват синоптиците докато ни успокояват че така щяло да бъде навсякъде. Тоест да не се чувстваме много прецакани и мокри. За разлика от вчера обаче днес ще сме и продухани. Умерен до силен източен вятър ще духа през целия ден и ще задържа ниски дневните температури. Комбинацията дъжд плюс вятър ни очаква най-вероятно следобед. По същото време в Северозапада валежите ще спират, а в Югозапада облачността ще започне да се разкъсва и намалява. По същото време при нас ще се лее та се къса.

Макар че ще сме далеч от представата за топло, днес е по-топло от вчера. Докато в Северна България температурите/ при това максималните/ ще са от 0 до 5 градуса, то в Хасково ще стигнат до 9-10 градуса и почти ще се изравним със Благоевградско с неговите 13-14 гр. За пореден ден югозападния град се цепи от колектива и докато другите студуват, се радва на доста прилично време. Така са завиждали и на нас през 1985-та година когато по това време в Хасково са били засечени рекордните 20.5 ° и сме били като галениците на Юга. За сметка на това през 1940-та година на 4-ти декември е имало антирекорд-студ до минус 15.6°.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини