От х:

Днес в x:

Предлагат да се ремонтира догодина градината в Ябълково

Сградата на градината в Ябълково е на повече от 60 години

Община Димитровград да кандидатства с проект по програма "Красива България" за ремонт на сградата на детската градина в Ябълково предлага в докладна до Общинския съвет кметът Иво Димов. Идеята ще бъде дискутирана на заседание на местните парламентаристи в четвъртък, 27 ноември.

Предвижда се при одобрение реконструкцията да бъде извършена през 2015 година, като Общинският съвет трябва да даде съгласие и за съфинансиране на проекта от Общината в размер до 200 000 лв., според изискванията на "Красива България".

Сградата на детското заведение в село Ябълково е на повече от 60 години. Преди време е направена частична подмяна на дограмата, но има нужда от сериозен ремонт, коментира кметът на Ябълково Ванчо Иванов. Според него, наложително е да се вземат мерки по ремонт на покрива, топлоизолацията на сградата, да има вътрешно боядисване.

Иванов бе на мнение, че на състоянието на градината в Ябълково е обърнато най-малко внимание в последните години, в сравнение с другите детски заведения в Общината. През септември бе открита обновената сграда на детската градина в Горски извор. Градините в тези две села, заедно с тази в Добрич, са част от ОДЗ №5.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини