От х:

Днес в x:

Забавачка напомня на татковците, че си имат деца

ОДЗ 15 реши да превъзпитава татковците да се появяват в градината не само на празници


Хасковска детска градина реши да напомни на татковците, че тяхната гордост е свързана и с ангажименти. В ОДЗ 15 „Слънце“ организират утре празник на бащата, като изричното условие е да присъстват всички от мъжки пол в семейството на детето. За някои това ще е първото вземане на малкия от ЦДГ, което кой знае защо се счита за ангажимент само на женската част във фамилията. „Да видят тия деца, че нямат само мами“ развеселено обясни госпожа от градината, докато поименно инструктираше появилите се татковци живи или мъртви утре да са на празника. Извинения не се приемали - мъжете да си взимат отпуска, болнични или командировки, но да са там. Със сигурност напомнянето ще бъде многократно повторено и вкъщи, понеже акцията е с любезното съдействие на всички мами от ОДЗ-то. Аргументите им са, че много от тях също работят, но някак си намират време да си вземат наследниците. Татковците обаче клинчат със служебни ангажименти или „неотложни“ срещи с приятели на маса. И така всеки ден.

Настървеността на мамите само се втвърди от злополучен опит на озовал се погрешка в градината татко, да защити колегите си. Според него, още преди раждането обществото отсъжда децата на мамите, понеже всеки им честити бъдещото майчинство, а никой не идва да каже на татковците „Браво, добра работа“. Пък и бащинството си е акт на доверие.
Всред взрив от възмущение пишман защитника бе наказан с вписване сред задължителните за присъствие персони на утрешния празник.

Той включва спортно състезание между мъниците с родители в стил „Бързи смели сръчни“. Мероприятията в чест на бащата ще продължат през цялата седмица, с различни инициативи като „Работата на татко“, рисунка „Татко и Аз“ и „С татко на градина“. Последното май ще бъде отменено поради риска от много разревани деца сутринта.

Кампанията на ОДЗ 15 и фондация Родители, освен да почете, цели и да лансира в България и празник на бащата. Подобен ден не се чества тук, макар да е много популярен в САЩ и Япония например. Изборът на тази седмица от ноември пък е заради предстоящият празник на християнското семейство на 21-ви.

Г. Христов

Мъжете са задължени утре да присъстват на проява на наследниците си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ек
    Екипа на ОДЗ №15
    20 0
    20:30, 17 ное 2014
    “Седмица на бащата” е инициатива на фондация “Родители”, на която ОДЗ №15 ”Слънце” е единствен партньор от учебните заведения в Хасково. Целта не е да напомняме на бащите за ангажиментите им, те не подлежат на коментар, а да признаем важната роля на мъжете /татковци, дядовци, батковци, близки на семейството/ в живота на децата.
    Надяваме се, чрез спортния празник утре, да докажем, че детските заведения не са територия само за деца и майки.
    ПП: Г-н Христов, чудесно е че сте научили за инициативата, това показва отговорното Ви поведение на родител! Очакваме Ви утре.
  • 2
    Ро
    родител
    14 0
    21:59, 17 ное 2014
    Чудесна инициатива. Искам само да отбележа, че преди 5 години, когато моето дете беше втора група в детската градина имаше празник на бащата. Става дума за ОДЗ№1 "Ян Бибиян". Празника беше чудесно подготвен от Г-жа Грънчарова и Г-жа Тошкова. Благодаря им за прекрасното изживяване. Дано родителите на тези деца преживеят същия празник като нас.
  • 3
    Пр
    ПРАВОПИС
    0 0
    10:59, 19 ное 2014
    Неграмотни сте! Екипът на ОДЗ 15, се пише с пълен член или имате друг поглед върху членовете?
Последни новини