От х:

Днес в x:

Адвокатът с мутренските заплахи се обади: Обиждат ме!

Светослав Михайлов

На редакционната поща на Haskovo.net се получи писмо от адвоката с мутренските заплахи Светослав Михайлов. Той настоява да бъде публикувано правото му на отговор. Поместваме го без абсолютно никаква редакторска намеса, а под него си позволяваме кратък коментар.  

Във връзка с „новина“  Адвокат надмина мутрите: Ще троша ръце и крака, ще се лее кръв, публикувана на 14.11.2014 г. в  Haskovo.net, както и на основание  на Етичния кодекс на българските медии, се възползвам от даденото ми право на отговор от редакторите на сайта.Ако вярвате в горецитирания Етичен кодекс  и, разбира се, решите да го спазите, то аз с удоволствие се възползвам от даденото ми право на отговор.Ако вярвате в честта на професията си, то трябва да съобразите със следните неща:

Появата на тази статия произхожда от личен спор  между главния редактор на сайта Тодор Кръшков и мен самия.В телефонен разговор със същия, той ми обясни, че ако желая да бъдат премахнати определени, очевидно засягащи репутацията ми коментари, то нека използвам опцията „Докладвай нередност“ под  същите.След многократна употреба на тази опция, нито един коментар не бе изтрит или заменен с текста, относно обидни коментари, както самата редакция подчертава под всеки свой материал „Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта.“.Логичното мислене ни отвежда до една безкрайно логична констатация, а именно: ТОВА Е само и единствено личен казус между двама души, единият от които, разполага с ПРЕИМУЩЕСТВОТО да бъде главен редактор на медията, в която е публикувана статията.Защо занимавате аудиторията си с личните си проблеми, а не ги решавате от свое име, г-н Кръшков, а вместо това Вие ги решавате от името на медията , в която работите, и я ползвате като оръжие за медийна атака срещу един адвокат.Тази статия/по мое мнение – като юрист/ е злоупотреба с ТРИБУНА! Обективният журналист, спазващ Кодекса на честта на професията си, е морално задължен пред самия себе си, пред читателите си, пред работодателите си/за това ще пиша малко по – долу/ и пред цялото общество, да бъде ОБЕКТИВЕН. Да бъде независим, дори от самия себе си и собствените си пристрастия и моментни настроения.Отмъщавате ли ми, г-н Кръшков? Твърдите, че не толерирате обидни квалификации и лични нападки и всеки такъв коментар ще бъде изтрит от администраторите на Haskovo.net.Аз, обаче, поглеждайки коментарите под статията, за жалост установих само лични нападки, обидни квалификации и просташки коментари!Вашият сайт изглежда има редакционна политика на толерантност към интернет хейтърството с цел привличане на по-голяма посещаемост и генериране на, типично по български, нетолерантни и оплюващи дискусии, или казано по народному- „сеир“, с което ви уверявам, че отблъсквате и губите интереса на по – интелигентната част от аудиторията си.Жалко, че Иван Хаджийски е покойник отдавна, но социални психолози биха могли да напишат докторати само четейки сайтове като вашия в българското интернет пространство, а те са много, за съжаление…

По принцип редакционната ви колегия не толерира тези неща по никакъв начин и го заявява категорично, но конкретно тези явно много Ви радват? Защото не сте премахнали, нито един от тях..Ако желаете да се съобразите с Етичния кодекс на професията си и политиката на сайта си, би следвало да не допускате Вашите читатели да нарушават собствените ви правила, както между впрочем го правят постоянно и под други статии за много други хора.В резултат на това, мои клиенти, ми звънят и ме питат дали съм чел какви неща позволявате да има в коментарите по мой адрес.Това ме засяга, защото ми нарушава професионалната репутация и така бе зароден спорът ни с г-н Кръшков.Ако ТОЙ смята, че съм виновен в нещо, нека заведе дело пред компетентния съд от свое име, а не да използва и злоупотребява с медията в която работи.

От един от редакторите ви научих, че статията е публикувана с одобрението и настояването на собственика на компанията, на която принадлежи и вашия сайт.И сега внимавайте, защото тук е генезисът на един много стар конфликт от далечната 2006-та година, когато работех като разследващ полицай в ОДП – Хасково и извършвах разследване по досъдебно производство спрямо същата личност, която отправяше истински „мутренски“ заплахи към мен тогава, в това число и за уволнение и парадираше с познанствата си с видни фигури в МВР. За това има и свидетели, мои бивши колеги от ОДП – Хасково.Та, отмъщавате ли си? Не дължите ли на вашите читатели правдиво информиране, вместо криво информиране?

С уважение, адвокат Светослав Михайлов.

Бел. ред. Адвокат Михайлов, никой не Ви отмъщава, защото няма за какво. Между нас няма никакъв личен спор, просто  Ви познавам съвсем бегло. Нито пък някой от собствениците на фирмата има спомен за Вашата личност, колкото и високо да я оценявате и да смятате, че сте незабравим. Не сте. За съжаление единственото запомнящо се във Вас е вулгарният Ви език. И измислиците, които съществуват единствено във въображението Ви.

Бяха Ви посочени цивилизовани начини да поискате да бъде заличен някой коментар – опцията „докладвай коментара”, телефон, редакционна поща. Виждам, че сте открили последния от тях, макар и със закъснение поне от един ден. Освен това бива да правите разлика между обиден коментар и коментар, който не Ви харесва. Както можете да видите сам - под днешната статия има неприятни коментари, включително за мен самия, но те не са изтрити.

Ако се бяхте възползвали по-рано от постиженията на цивилизацията, може би днешната публикация нямаше да я има. Впрочем в материала са спестени доста неща от мутренския репертоар.

Единственото съображение за днешната публикация е мисълта за евентуалните Ви беззащитни жертви. Щом си позволявате подобно поведение към медиите, просто си представяме как се отнасяте към някой беззащитен човек, попаднал в кантората Ви.  

Лично аз не се страхувам от Вас, господин адвокат. Нито от заплахите Ви за разни престъпничета, които ще ми пратите. За добро или за зло съм от онези диви балкански добичета, които не се страхуват от бабаити като теб. Каквото имаш да ми кажеш, кажи ми го лично, в лицето, вместо да ми го пращаш като СМС.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Lo
    loqlnost
    2 -9
    23:46, 20 юли 2016
    такива мазни и подли в кавички адвокати не да изли... Виж коментара
  • 2
    12
    123
    7 -6
    16:25, 21 юли 2016
    Абе този адвокат няма автоцензура в поведението си!Такива хора рано или късно получават,каквото заслужават и нищо хубаво не ги очаква.Всеки психолог ще му обясни,че този тип поведение екскалира до лош край за самия него.
Последни новини