От х:

Днес в x:

Хасковските журналисти отглеждат наследник

Ники Грудев предаде помощта и пожеланията на гилдията за новия им колега

Хасковското дружество на СБЖ реши да подпомогне бъдещия колега Веселин Вълчев с парично дарение в размер на една семестриална такса при следването му в Софийския униревситет. Там възпитаникът на хасковското Механо ще кове умения в бранша на перото и микрофона. Журналистиката го привличала, работата в медиите също /което не винаги е едно и също/ и момчето искало да се шлифова като бъдещия Хауърд Стърн. Или поне Кеворк Кеворкян.

Решението за подпомагане на новия набор в медийната армия е взето на заседание на Съюза на българските журналисти в Хасково, а сумата днес връчи председателят Ники Грудев. Дългогодишният кореспондентът на „24 часа" предаде и пожеланията на гилдията за късмет и кураж на новия колега. И двете ще му трябват дори повече от парите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    За
    Защо
    7 -3
    19:45, 19 окт 2014
    Един добър жест, но защо е написано в такъв подигравателен стил? Ревност, подигравка със СБЖ или съмнение във възможностите на момчето?
    • Се
      СЕЛКОР
      19 -3
      20:40, 19 окт 2014
      Защото момчето е с две леви ръце.от стар комунистическо-номенклатурен род е и беше временно седераст докато сдс беше на власт.после се завърна в родното бкп и така сега е ред да научи как се правят медийни свирки и да си заработва парите,които с левите си ръце от друга дейност не може.пък и нали е т нашите,как ще го оставим...
  • 2
    //
    ///
    5 -4
    22:25, 19 окт 2014
    Журналисти терористи!
  • 3
    //
    ///
    4 -5
    22:25, 19 окт 2014
    Журналисти терористи!
  • 4
    //
    ///
    4 -5
    22:25, 19 окт 2014
    Журналисти терористи!
  • 5
    Мн
    много стар шофьор
    10 -5
    23:05, 19 окт 2014
    Заседанието се проведе в пицарията на Дон Делян.Журналята пожертваха еднодневното си пиене и се събра баснословна сума.Ако пожертват месечното си пиене,ще има пари за магистрала Марица.Наздраве Георги.
    • Мн
      много млад шофьор
      4 0
      12:28, 20 окт 2014
      Ако много стария шофьор спести енергия от злобата си, може да топли пицарията на Дон Делян цяла зима ... но вместо това той злобее и се пука от яд че някои хора са решили благородно да подпомогнат един човек... с една дума хасковска простотия личи от всичките коментари до тук.
  • 6
    Ед
    една жена пита
    6 -3
    10:18, 20 окт 2014
    Защо награждават само това момче? Та толкова ли няма и друг от Хасково, който да е приет същата специалност в СУ? Освен това журналистика има почти във всеки ВУЗ. От СБЖ-Хасково би трябвало да подават пликчета на всички свои бъдещи колеги.
  • 7
    Ей
    ей
    4 -1
    17:20, 20 окт 2014
    Ей, ама много сте опаки! каквото и да направи някой- все кусур ще намерите! Как била написана статията, какви били журналистите, в кое заведение се събирали, защо пък само това момче!!! Още нещо ще измислите ли да очерните едно добро дело? Тъкмо се зарадвах, че чета втора хубава новина в днешния новинарски поток- което направо е постижение в днешно време и хоп- попаднах на злостни коментари!От мен- браво, поздравления за доброто дело, журналисти!
  • 8
    Br
    brbrbr
    1 -3
    18:04, 20 окт 2014
    "Eй", нищо лично, не те познавам, но ти като пръднеш също правиш добро дело за стомаха си. Но нито търсиш, нито пък ти дават похвала и възнаграждение за това, поради простата причина, че всички го правят, нали? Ето защо се пита защо само това момче. кое му е специалното? От материала не става ясно-дали е защото е единственият приет журналситика от Хасково или има някаква по-специална заслуга, за да си го "отглеждат". На теб, ако ти е ясно, сподели, моля! Много е лесно да се радваш, без да знаеш защо.
  • 9
    Ей
    ей
    3 0
    18:42, 20 окт 2014
    Brbrbr- нищо лично и от мен.:) Не, не ми е ясно защо е такъв изборът на журналистическата колегия- изборът си е техен. Нямам нищо общо с гилдията. Като цяло обаче в няколко поредни коментари ми направи впечатление търсенето на негативното. В отговор на последното изречение в твоя коментар- да, предпочитам да се радвам, без да знам защо, отколкото да се цупя, без да знам защо:)
Последни новини