От х:

Днес в x:

Всеки месец младежки семинари в Смолян за писане на проекти

Консултативен съвет ще подпомага предприемачите и младежите от Смолянска област за разработване и кандидатстване с проекти през новия програмен период на ЕС 2014-2020г. Съветът бе учреден по инициатива на депутата от БСП лява България Дора Янкова в присъствието на десетки  участници от всички общини на област Смолян и представили на Хасково и Харманли.

Идеята на съвета е всеки месец в Смолян да се провеждат семинари с изявени експерти от всички области, които да консултират и подпомагат хората да разработват проекти и да кандидатстват за финансиране от структурните фондове на ЕС.

 „Това е първият ми изпълнен ангажимент, който поех пред избиратели си в Смолянско”, напомни Янкова и подчерта, че по този начин ще се стимулира развитието на региона и разкриването на високоплатени работни места.

Първата тема, която се разисква пред участниците бяха възможностите за реализиране на младежки икономически инициативи в сферата на земеделието и животновъдството в новия програмен период на ЕС. Лектор по темата бе бившият зам.-министър на земеделието и храните Явор Гечев според когото новата земеделска програма трябва да стартира през месец юни 2015г.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини