От х:

Днес в x:

Очакват ни ветровити изненади

Вятърът ще поднася изненади

Времето днес е способно да ни изненада-приятно или неприятно, в зависимост от пола. Като за начало, очакваме променлив до умерен вятър, който в определени райони от Централна и Източна Бълбгария ще бъде до силен. Вятърът ще представлява смъртоносна заплаха за просторите на домакините, мъжете с перуки и благоприличието на жените с поли. Затова повишеното внимание е задължително, а мъжете трябва да бъдат на 4 очи.


Вятърът ще бъде съпроводен с известно захлаждане, което ще свали максималните температури с 4-5 градуса в сравнение с вчера. Вчера обаче не бе съвсем нормално октомврийско време с тези 25-26 градуса, така че днешните 20-21 ° би следвало да звучат „по-есенно”, пък и сами по себе си и те са достатъчни за да обявим времето за топло. Големият въпрос е ще вали или няма да вали и по него обясненията на синоптиците са по объркани от бълнуванията на Хамлет. Уж през вечерта валяло над Източна и Северна България и на места щяло да продължава така и днес. Към края на днешния ден обаче ще започне да превалява малко по на Запад/от досега наваляваната източна част/ и дъжда ще се премести към Централна и Северна България. Хасково е в Централна България, така че може да чакаме и дъжд. Атмосферното налягане ще се повишава и ще стане по-високо от средното за месеца.


На днешната дата е било и много по зле - минус 2.9 ° през 1912-година и фурната през 1939-та - топло до 30 °. Утре, неделя, захладняването ще продължи като дневните максимуми ще паднат с още 2-3 градуса. Времето ще предлага разкъсана облачност, но без валежи. Дебнат ни такива в понеделник, но пак ще ни се размине , а времето отново ще се стопли.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    F1
    F1
    5 -7
    10:55, 18 окт 2014
    E tva e putka
    • Дъ
      Дърводелец
      9 -2
      11:16, 18 окт 2014
      Поне да беше казал "ей тва е вятър".
Последни новини