От х:

Днес в x:

Хайката за вълци отстреля само чакал и лисица

Лисиците отдавна са душмани на стопаните. Сега вълците стават по-многобройни и от тях

Най-голямата хайка за вълци през последните години в Хасковско претрепа ...чакал и лисица. Обходът на три ловни дружинки в землището на село Конуш този уикенд бе заради издавеното стадо на пастира Никола Атанасов рано сутринта в петък. Тогава един/според стопанина/ вълк, разкъсал 16 овце и две кози, някои пред очите му. Овцете били бременни. Още тогава кметът на селото Младен Марчев обяви пълна ловна мобилизация. Освен ловната дружинка на Конуш на която кметът е шеф, били привикани и авджиите от Николово и Тракиец. Двойният обход в събота и неделя включил 80 ловци които оходили десетки километри. Не бил открит ни вълк ни дявол, дори и едно диво прасе, споделиха разочарованите ловджии.

Цялата ловна хъс на потерята се изляла върху хърбав чакал, появил се пред мушките в района между Конуш и Козлец. Отишла си и една заблудена лисица. Въпреки че били открити вълчи стъпки, зловещият единак натръшкал овцете, не е бил открит. Печени авджии не са изненадани, защото по думите им вълците на денонощие могат да изминат десетки, дори стотици километри. Особено ако става дума за единаци, като този. Тревожното според ловците е, че вълчата популация видимо се е увеличила и тази зима може да се очакват и глутници. Безпрецедентно ранния набег на вълка/обикновено атакуват домашни животни през зимата/ свидетелства за силно намаляване на дивеча. Което ще рече, че през зимата фермерите ще имат още един душманин, наедно със сякаш създадената само да ги глобява държава. Изход от вълчата напаст обаче не се вижда и то пак заради държавата. Преди отгоре не само разрешаваха целогодишно отстрела на вълци, чакали и лисици ами за сивия звяр се плащаше по 100 лв на глава и 3 кубика безплатни дърва за зимата.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Kr
    kretena na snimkata
    10 -6
    17:45, 14 окт 2014
    kreteni ,,,
  • 2
    F1
    F1
    7 -8
    20:19, 14 окт 2014
    Nekadarnici i otbor mi6ki,ne zaka4aite valcite gospod 6te vi nakaje
  • 3
    Хл
    хлеб
    14 -6
    21:24, 14 окт 2014
    Тази история ми намирисва на измислица.Най-вероятно овцете са били бременни от пияния пастир и ги е убил, за да прикрие следите от изнасилванията.
  • 4
    Оч
    очевидец
    10 -1
    09:58, 15 окт 2014
    тоя мезерник не е ловец и разсипа дисциплината на 79 кенанска ловна дружина казва се христо -срам и позор като бивш ловец беше най големия браконер
  • 5
    Ни
    Никодимчо
    5 -4
    10:42, 15 окт 2014
    Убийци и садистични комплексарчета - това са ловците!
  • 6
    Ло
    ловец
    7 0
    12:17, 15 окт 2014
    на тоя като му гледам пиянската физиономия и дрипавите гащи представямси какъв ловец е бил и жена му как го търпи -нещастник.
Последни новини