От х:

Днес в x:

Първият учебен звънец удари и в Асеновград

"Имате огромно основание да бъдете горди, че сте част от българското училище. Че за пореден път днес ще прекрачите прага на най-святата българска институция". С тези думи се обърна към учениците при откриването на новата учебна година в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" кметът Емил Караиванов.

Празничната програма в гимназията започна с химна на Република България и продължи с молитва за здраве, отслужена от архиерейския наместник свещеноиконом Йордан Георгиев. Учениците бяха подготвили песни и стихове, свързани с училището, изявиха се и малките мажоретки на школото. На откриването присъстваха бивши директори и учители, както и много развълнувани родители. Класните стаи в гимназията за първи път прекрачиха 77 първолаци. Всички те получиха от кмета Караиванов специалното издание "Асеновградско букварче". За своите зрелостни изпити и абитуриентски бал ще се готвят 93 зрелостници.

В община Асеновград има 17 училища, 6 от които в селата и кварталите Горни и Долни Воден. Единадесет от тях са основни, две са средно общообразователни, три професионални гимназии, едно е помощно за деца с увреждания. Броят на учениците е 6091, като тази година в първи клас постъпиха 577 първокласници - почти колкото и през миналата година. В края на учебната година Асеновград ще изпрати 391 абитуриенти.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини