От х:

Днес в x:

Удавената в Бургас Камелия пътувала с приятелка и две момчета

Загиналата 21-годишна Камелия Желязкова от Бургас е пътувала към Бъргас заедно със своя приятелка и още две момчета, когато колата им попада във воден капан край хижа Странджа, научи 24 часа.

Около 01,30 ч. пороят ударно залива пътя Бургас-Созопол, в района на хижа Странджа //парк Отманлий/ и общо 5 коли буквално са изхвърлени от силата на водата в канавка.

В друга кола заедно със съпруга си е пътувала втората жертва - 69-годишната Недялка Русева. Мъжът й е спасен, останалите хора от другите коли също.

"Разбрахме, че две момчета - Николай Кирилов и Николай Грудев, са спасявали хората от колите, които пороят е запратил в канавка край хижа Странджа. Ще ги издирим, а аз ще предложа на Общинския съвет да бъдат наградени за проявената смелост", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

В момента родителите на 21-годишната Камелия Желязкова са в Областната дирекция на МВР, с тях работят психолози, за да преодолеят шока. Там са и близките на втората жертва - Недялка Русева на 69 г.

От полицията току що съобщиха за още двама спасени - Вълчан и Руска Петрови са били измъкнати с хеликоптер от наводнена вила в района на село Велика, на около км. западно от моста на р.Караагач.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини