От х:

Днес в x:

Симеоновград се хвали с 15 млн. от европейския данъкоплатец

Европроектите вървят по вода в Симеоновград

Симеоновград е усвоил над 15 млн. лева от европейските данъкоплатци, налети в инфраструктурни проекти в общината през последните 2.5 години. Това стана ясно при стартирането на последния от тях - реконструкция и асфалтиране на 6 улици в града. Проектът е на солидната стойност от 1.7 млн лева. Избрали сте си кадърен кмет, който може и знае как да усвоява парите на европейските данъкоплатци, каза един кандидат за депутат поканен на събитието. Похвалите на официалните лица бяха насочени към кмета Пейчо Стайков, под чието ръководство считаната за много бедна община взе, че се превърна в един от най-големите бенефициенти на европейски пари в цялата област. Трогнат от похвалите, Стайков съвсем се разчувства в краткото си излияние. Лайтмотивът в него бе „всяко зло за добро“, като злото бе наводнението от 6-ти февруари 2012-а, което съсипа инфраструктурата на града и дерайлира един международен влак. Доброто било разрешението на Европа за спешно кандидатстване по оперативни програми, за да се компенсират тези щети. Най-дашната програма станала „Развитието на селските райони“, по която е финансиран и последния проект.

Той трябва да приключи за 270 календарни дни или иначе казано до май следващата година. Дотогава за симеоновградчани ще има сериозни транспортни неудобства, а част от тях ще остават без вода, призна кметът, но веднага допълни, че това пак ще е за добро. Макар финансирането да не включва ВиК мрежата под ремонтираните улици, общината със собствени средства щяла да смени най-авариращите участъци, а там, където няма канализация - да направи. Трябвало само търпение. От Симеоновград са готови и с още куп проекти – за реконструкцията на 9 улици в кварталите Йорданово и Злати дол, а също и с ремонта на един от най-лошите пътища в областта - между Поляново и Константиново, както и пътя от Свирково за Троян и Дряново. Никой не се усъмни, че проектите ще минат и милионите ще бъдат отпуснати. За Симеоновград явно печеленето на европроекти е ежедневие. В тон с цялата тази ежедневност бе и водосветът на двамата свещеници преди първата копка. Единият каканижеше светото писание с неразбираема артикулация, а другият опяваше, облечен с... бермуди. Ячкото момче с вид на фитнес маниак се оказа син на свещеника Димитър, самият той свещеник, че и преподавател в семинарията, където явно модата в православието е съвсем „Кежуал“*.

Г.Христов

casual /англ/-небрежен, обикновен

Къдърния кмет Пейчо Стайков успя да възстанови града след щетите от наводнението през 2012 г
Симеоновградчани трябва да потърпят ако искат нови улици и канализация, препоръча кмета

По Бойков почин-шампанско за багериста
Нов стил в православните богослужения-по тениска и бермуди
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

  • 1
    00
    007
    27 -3
    15:02, 5 сеп 2014
    Г-н Христов,
    Симеоновград се хвали с тези 15 милиона, защото това е тригодишен бюджет на общината. Не е коректно да омаловажавате труда на хората с ироничния си тон. А никой не се съмнява, че проектите ще минат, защото вече са минали и договорите са подписани.
    • Ве
      Весела
      7 -1
      00:33, 6 сеп 2014
      Г-н Христов този кандидат депятат досегашен депутат и бивш икономически министър се казва Делян Добрев. Със сигурност го познавате и предполагам дори сте говорили с него защото той е изключително земен и нормален човек-разговаря с всеки,движи се без охрана и т.н. Така ,че знаем за плащането по време на избори от партиите ама хайде не спестявайте чак толкова де!!!!
      А Симеоновград най после попадна на кмет,знаете ли какво е 40 години да не се ремонтира една улица-кататрофа- за съжаление при една такава загинаха 6 деца. Сега тази улица е неузнаваема. И не само тя. Явно това управление на общината е решило първо да оправи пътищата което е прекласно-нали първото от което ревем са дупките по улиците.
      Та 15 милиона лева не са за подигравка-дори никак защото хората на Симеоновград оценят какво са и какво се прави в града сега. Разбира се тук живеят и мноого от малцинствата които редовно продават гласа си ,на евроизборите беше ббц-сега ще видим....Подигравайте се и вие подигравайте се със сериозни и важни за хората неща-а продавате ли се? Сигурна съм че ДА след като едно име ви ппрепречи и го спестихте
    • Тъ
      тъп
      3 -3
      07:45, 6 сеп 2014
      "кадърен"...най-важното водопровода не сменя!сега асфалтира ..после ще кърти..смях...
  • 2
    Л.
    Л.Михов
    26 -6
    15:11, 5 сеп 2014
    Браво за положения труд.Браво на Симеоновград.
    • Ра
      Радо
      3 0
      00:12, 7 сеп 2014
      Мрънкащи и недоволни граждани спрете и отворете очите си.За хубавите моменти вие винаги мрънкате,за лошите като бедствия отново не спирате.Всяка година декември месец се прибираме със семейството ми в градчето.В последните две години виждаме промяната към добро за града.Боклуците мили съграждани зависят от вас - до колко можете да опазвате природата и града си чист.От мое име и от името на моите близки в града пожелавам здраве и дълги години управление на сегашния кмет г-н Стайков.
  • 3
    Тъ
    Търново-Сеймень
    25 0
    15:17, 5 сеп 2014
    Г-н Христов, имам чувството като те чета по-горе, че си малко отегчен и недоволен от командировката за което се извинявам. Какви са тези внушения за парите на европейския данакоплатец, като другите страни усвояват много повече пари по програми? Иначе анализът е добър, но не се бъркай на Божиите дела, щото там си по-малко спец от журналистиката!
  • 4
    На
    На 123
    0 -5
    16:01, 5 сеп 2014
    Ти гледай Голям Балама да не се появи с коментар! Виж коментара
  • 5
    00
    008
    7 -12
    16:28, 5 сеп 2014
    Добре ,че магистралата не минава през Симеоновград... Виж коментара
  • 6
    ИК
    и какво?
    13 -3
    16:37, 5 сеп 2014
    Да ти кажа ли къде са - в банката седят две години и не могат да се ползват! Защото ни е такава държавата и законите! Един град, който крещи да обнови улици, тротоари, водопроводи, канализации, пречиствателни...всичко, го размотават ДВЕ ГОДИНИ ПО ИНСТИТУЦИИ...Кой спечели през тези две години от задържането на средствата? Не - не е общината - тя няма достъп до тях, не сте вие-хората в Симеоновград само страдат и чакат. Кой управляваше държавата две години и контролираше евросредствата?
  • 7
    Аз
    Аз
    6 -11
    16:39, 5 сеп 2014
    Браво!!! Ние Харманлийската част си я ремонтирахм... Виж коментара
    • Аз
      Аз
      4 -5
      16:43, 5 сеп 2014
      Нашият се казва Лисков ;)
      А техният ПЕЙчо!
      Затова
    • ИК
      и какво?
      4 -2
      16:51, 5 сеп 2014
      Парите са отпуснати само на Харманли /без Симеоновград/- по друго финансиране.
    • Аз
      Аз
      5 -2
      16:59, 5 сеп 2014
      Такива подробности може да ги знае само човек в час с Харманли и Симеоновград.
      Наталке ти ли си?
      Хубаво си излязла! Защо се срамиш да се именуваш по име?
      Нали затова те пратихме там, да им красиш общината!
  • 8
    Da
    da ama ne
    4 -7
    17:06, 5 сеп 2014
    kato gledam kvi pitki, opiavane i re4i se leiat za tia pari...baia ot tiah 6te se ilapat ot toia kmet i sie. Pa tia 15 miliona deto bili vkarani v grada e niakva opashata laja, 6toto za tia pari 6te6e grada da blesti. Ma LAJAAAAAT pove4e ot ciganite v grada
  • 9
    Им
    Име
    2 -2
    21:03, 5 сеп 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 10
    Ca
    casual
    0 -3
    19:08, 6 сеп 2014
    Малко ни бяха наште курви, та ни докараха и от Харманли.
  • 11
    Hh
    hha
    2 -1
    11:09, 7 сеп 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 12
    Hh
    hha
    5 0
    11:14, 7 сеп 2014
    I edno dopalnenie momcheto ne e sveshtenik moje da si hodi kakto si iska ! svetlini godini 6te vi trqbvat da go stignete tova momche !!!
  • 13
    Hh
    hha
    1 0
    12:32, 7 сеп 2014
    v simeonovgrad nikoga nqma da ima upraviq kogato se pravi ne6to pak ne biva , ako ni6to ne pravqt pak taq! edna bomba i da se svar6i vsi4ko ! ne blagodaren grad
  • 14
    Hh
    hha
    2 0
    12:41, 7 сеп 2014
    Hristov parvo pogledni sebesi a posle govori za po visoko stoq6tite ot teb!!! Jornalist ivan qnkov
  • 15
    Ме
    Местен
    0 0
    01:26, 7 окт 2014
    Заслугата е на предишния кмет , Румяна Бозукова.Тя започна проектите.

Случаен виц

Последни новини