От х:

Днес в x:

Гласът на областния дебютира с мерена реч

Дебютната си стихосбирка „Дъждовни Магистрали“ се готви да извади на бял свят пресаташето на областна администрация -Хасково Светлана Николова. Книгата вече е в печатница, а датата, фиксирана за представянето й е 4-ти септември. Мястото, което авторката-дебютантка е избрала за промотирането, е Културния център в родния Харманли.

Стиховете са в четири раздела със собствени заглавия. Единият от тях „Черно-бяла надежда“ е особено любопитен, посветен на съдбите на бежанците, които идват у нас и за първи път се описват в рими. Разделът е с три стихотворения, вдъхновени от истински и покъртителни истории, записани от Светлана в бежанския лагер в Харманли.

Автор на корицата е известният харманлийски художник Тамер Халил.

Засега Светлана стиска палци да е всичко наред с печата и книгата да излезе в срок. За представянето й списъкът с поканите е стигнал до 150 гости, издаде в аванс поетесата.

И докато тръпне в очакване на хване първата си поетична рожба в ръце, Светлана обобщава емоцията, която е споделила в стиховете си с думите: по моята дъждовна магистрала вали човешката тъга...

 М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини