От х:

Днес в x:

Обраха колежките на сестра Галя

Хирургия бе обрана миналата седмица

Хасковското хирургично отделение, или поне стаите му за почивка, отново се оказаха интересни за външни лица. През миналото лято това бяха органите на реда, които след претърсване намериха куп любопитни и не съвсем типични за една болница нещица, като например бойна пушка и патрони калибър 7.62. Бяха на медсестра Галя Асенова, впоследствие обвинена за съпричастност в канал за трафик на дрога. През миналата седмица стаите за почивка отново бяха обект на оперативен интерес, но този път от оперативно интересните за полицията лица.

25-годишен от крими контингента, нахлул през комарника на първия етаж и изпразнил шкафчетата на поне три колежки на сестра Галя. Открил не толкова любопитни неща, но затова пък с по-голяма ликвидност - 525 лв, 3 броя скъпи телефони и „дамски принадлежности“, каквото и да значи това. По същия начин „комарът“ прелетял и в ОАИЛ, където ужилил и тамошните сестри. Проникванията са станали в периода 31.07-1.08 /четвъртък и петък/, уточняват от полицията. Разследването след подадения сигнал пък разкрило, че МБАЛ Хасково отдавна е желана цел за апашите в града. Седмица преди тараша на Хирургия били окрадени помещенията за почивка и на Второ вътрешно, но явно липсите там не са били големи и никой не е подал сигнал до полицията.

След бързи издирвателни мероприятия ченгетата установили и задържали извършителя - 25-годишен ром, познат на органите на реда и с други подобни „прояви“. Мъжът е задържан, образувано е досъдебно производство и две полицейски преписки.

Г. Христов

Сестра Галя Асенова, която направи "интересни" стаите за почивка в отделението
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини