От х:

Днес в x:

Морският аперитив на стойност поне един Славейков

Удоволствието "басейн" поскъпна след като се изнесе от Лебеда. сн. архив

Предястието към бленуваната почивка на морето, басейнът, излиза не по-евтино от цените в морските ни курорти. В това се убедиха хасковлии, принудили се да яхнат колата и потърсят място за събиране на малко предварителен тен. Както е известно, басейните залипсваха в Хасково и посещението в тях вече се свързва с пътуване. Както и на морето.

Ценовите предложения на най-близките къпални, в Минерални бани и в новоизградения комплекс по пътя Хасково – Димитровград, са абсолютно еднакви - по 8 лв. вход за възрастен и по 6 лв. за дете. През седмицата е по-евтино с по два лева, но за почивните дни влиза в сила правилото уикенд седмица храни. Така една семейна визита с две деца излиза 16 лв. за възрастните и 12 лв. за малчуганите или всичко 28 лв. Като се добави животоспасяващата в жегите бира за татковците, бърковиче за мамите /някой ги наричат коктейли/ и задължителното хапване за малките, 50-тачката бързо се достига и то без излишни глезотии. А при добавката и на задължителните пари за гориво, то Славейков става повече от скромен и трябва да се подкрепи поне и от един Берон. Въпреки неприятния за семейното счетоводство баланс обаче басейните са препълнени всеки уикенд, показа проверка на Haskovo.net. В интерес на истината трябва да се добави, че всички съоръжения поддържат идеално чиста вода, на места минерална, а за децата има обособени кътове с дълбочина не повече от 60 см.

Излизането извън града се счита за приемлива алтернатива, защото и наличните в Хасково хотелски басейни също повишиха цените си след разрушаването на Лебеда. По данни на наши читатели няма вход под 6 лв., за разлика от миналогодишните опции от по 4, максимум 5 лв. Хотелските басейни обаче са с относително скромни размери, като по-голямата част от шезлонгите и чадърите бързо се заемат от гостите на хотела.

Г. Христов

Летните удоволствия са извън Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини