От х:

Днес в x:

„Морски гларус” покори „Аида”, издуха колоездачите от областта

В състезанието по колоездене се включиха 17 участници

Богдан Стойчев от Несебър изпревари всички съперници в днешното състезание по колоездене. Начална точка на 7-километровия маршрут бе минералбанското село Долно Брясто, а финала - на връх „Аида”.

29-годишният мъж от морския град реализира най-добро постижение от всички 17 участници и взе отсечката за 20 минути. Негов подгласник в групата до 40 години стана Димитър Димитров от Свиленград (25 минути), а трети е Васил Радомиров от Стара Загора, който измина разстоянието за 30 минути.

Педали към върха въртяха и колоездачи над 40 години. В по-горната възрастова група първенец бе Иван Иванов от Свиленград с резултат 38 минути, втори е Николай Вечев от Димитровград (39 минути). На трето място се класира най-възрастният от участниците - Янко Янев, също от Бригадирския град. 57-годишният мъж покори „Аида” за 41 минути.

Във велонадпреварата се включиха състезатели не само от нашата област, но и от Стара Загора, Пловдив, Казанлък и Несебър. За победители имаше и парични награди.

Състезанието бе организирано от новосъздадения клуб по колоездене и туризъм "Аида-Хасково", съвместно с община Минерални бани. Председател на клуба е Делчо Манолов, а треньор - 72-годишният ветеран в колоезденето Костадин Костадинов. Организаторите се надяват проявата да стане традиционна.

Анета Кутелова

Богдан Стойчев е победител в групата до 40 години

Победителите до 40 години
Ветераните
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини