От х:

Днес в x:

Туроператор, стъпил в 40 държави влиза в Баните

Водеща в туризма туроператорска група ще строи голям хотелски център със СПА в Минерални бани. За факта, че това ще се случи потвърди и кметът Мюмюн Искендер, но съвсем фаталистки той не пожела да посочи името на фирмите, които участват в групата, да не би „котка да му мине пътя“ при преговорите, които все още се водели с общината.

Той обаче уточни, че става въпрос за инвестиция от 10 млн. евро и за компания, която има подобни, като този, който ще направи в баните, комплекси в още 40 държави по целия свят.

Макар да пази още в тайна името на вложителите, кметът „изплю камъчето“, че терена, върху който ще се строи базата вече е купен от тях.Става въпрос  за частна земя от 7 декара.

На три декара площ ще бъде разположен покрит СПА-център. На останалата част от терена ще бъде построена сграда с 300 апартамента, които в последствие ще бъдат разпродадени като право на ползване до живот.

Всъщност схемата на ползване на апартаментите от купилите правото си над тях, според която работи компанията, е доста иновативна за България. Чрез заявка собствениците от всички 40 държави, в които туроператорът има бази, могат да си изберат всеки път различна дестинация, където да почиват, и така кажи речи да обиколят целия свят, обясни Искендер.

Кметът на Баните обеща, че до няколко седмици ще открехне още завесата за това кой е инвеститора.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини