От х:

Днес в x:

Откриха плантация с канабис в Ивайловградско

Снимки: ОД на МВР - Хасково

Цяла плантация с канабис е открита в местност край ивайловградското село Сив кладенец, съобщиха от полицията. Там униформените се натъкнали на 130 стръка растения, които били с общо тегло около 20 кг. Установено е, че канабисът е отглеждан от двама братя от Ивайловград - на 29 и 31 години.

През почивните дни полицаите са извършили още една проверка в селото. В къща, обитавана от 26-годишен хасковлия, са намерени 7 стръка коноп /около 2 кг сурова маса/.

При третата полицейска проверка са иззети 3 кг коноп /5 стръка/ от дом в село Белополяне, обитаван от 38-годишен ивайловградчанин.

Четиримата мъже са задържани до 24 часа по образуваните досъдебни производства. Предстоят експертизи на иззетите растения.

Хасковските полицаи пък спипаха грам марихуана в 16-годишен тийнейджър. Вчера около 18 часа в жк „Орфей” в областния град, автопатрул е извършил проверка на документите му за самоличност. В дрехите му униформените открили полиетиленово топче със зелена листна маса. Тестване с полеви наркотест установил, че се касае за марихуана. Момчето е отведено в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини