От х:

Днес в x:

Безпрецедентна полицейска операция срещу оранжериите с канабис във Великобритания

На повече от 450 души бяха повдигнати обвинения във Великобритания след безпрецедентна полицейска операция срещу оранжериите с канабис в страната, съобщи днес британската полиция, цитирана от Франс прес.

Повече от 182 000 стръка марихуана на стойност около 115-130 милиона британски лири (134-150 млн. евро) бяха конфискувани при акцията. Проведена в Англия и Уелс, "най-голямата национална операция от този вид от правоприлагащите органи в Обединеното кралство" доведе до 967 ареста за отглеждане на канабис, пране на пари и нарушения на законите за оръжията, пише още в изявлението.

Впоследствие на 450 от задържаните са били повдигнати обвинения, съобщи още полицията. Освен това са конфискувани 20 огнестрелни оръжия, повече от 600 000 британски лири (над 700 000 евро) в брой и 26 килограма кокаин на стойност на дребно от 1 млн. британски лири стерлинги (1,17 млн. евро).

"Знаем, че организираните мрежи за производството на канабис са пряко свързани също с редица други сериозни престъпления като вноса на наркотици от клас А (най-тежкия бел. ред.) и съвременното робство", заяви Стив Джъп, високопоставен полицай, натоварен с борбата с организираната престъпност. "Тази операция не само прекъсна значителна по мащаби престъпната дейност, но и събраната разузнавателна информация ще подпомогне бъдещите операции на правоприлагащите органи в цялата страна", допълни той.

В Лондон операцията доведе до разбиването на 65 оранжерии с канабис, конфискуването на 7250 растения, 60 килограма смола от канабис, крек и пет огнестрелни оръжия, каза Скотланд Ярд в отделно изявление.

В британската столица са били задържани 48 души, на 27 от които са повдигнати обвинения.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини