От х:

Днес в x:

Синята зона припълзя към Градската градина, Кавала посиня

Кавала се озова с 15 места от дясната си страна

Замислена като решение за центъра, хасковската синя зона постепенно пълзи от него към най-стария център на града-Градската градина. Тази сутрин посиняха още три улици, явяващи се пресечни на бул. България в участъка край зеленчуковия пазар. Със сини места се сдобиха Константин Фотинов, Княз Богориди и улица Кавала. На всяка от тях са разположени между 12 и 15 паркоместа в зависимост от дължината им. От пресечките на пазара е пощадена само „Недялка Симеонова“, която и без това е толкова тясна, че и сега е почти непроходима и без легализирано паркиране.

Макар и по-широка, Кавала също се озова с логистичен проблем. Изненадващо паркоместа бяха разчертани и срещу гаражите на хората. При нормативна ширина на улицата от 6 метра, за една 4 метрова кола е почти невъзможно да влезе в законния си гараж, обясни възрастен собственик на такъв, който тревожно мереше на крачки отстоянието от сините черти до леговището на колата си. Неговата била от дългите и при кротване отсреща на джип или ван уж опитния шофьор не можел да открие начин за безопасно влизане в гаража, което трябвало да стане под прав ъгъл. Евентуалната маневра е възможна с още поне три-четири допълнителни намествания, но през това време улицата ще остане блокирана. А тя е една от важните връзки за излизане към пазара.

Именно пазарът и бъркотията, която създава в пазарните дни, е обяснението за посиняването на тези улици. Влизането им в Синята зона е регламентирано на сесия на ОбС от 25 април. „През пазарните дни там става напълно безразборно паркиране и често имаме сигнали от живеещите на улиците да вдигаме коли, настанили се произволно пред жилища и гаражи“, обясни шефът на транспортната комисия в Хасково - зам.-кметът Златимир Желев. Общината многократно се опитваше да регулира със знаци въпросните улици, припомни той, но съвсем очаквано, хасковлии ги отсвирвали масово. И проблемът оставал. С подобно обяснение - нарушаване на комфорта на живеещите, се обяснява и разширяването на синята зона по бул. Раковски от кръстовището със Съединение в посока хотел Аида. Последната хапка на синята зона включи 7 улици с 86 нови паркоместа. Решението мина мирно и тихо на заседанието на общинския съвет. Явно хасковлии нямат нищо против.

Г. Христов

Синята зона почти затапва гаражите от левия край, особено за тези с по-дълги коли, обясни местен собственик на гараж
Оразмеряват се 3 улици
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини