От х:

Днес в x:

Бурята блокира КАТ, 50 ядосани Мерцедеса и БМВ-та на опашка

Паркингът на КАТ бе препълнен

Опашка от луксозни коли се образува днес пред КАТ в Хасково. Близо 50-тина шофьори чакаха, за да регистрират возилата си. Голяма част от тях висят от сутринта, някои пък се бяха отказали. Повечето обаче настояваха да минат още днес, тъй като идвали от далечни общини на областта. Освен това собствениците на скъпите марки автомобили могат да ги регистрират само в сряда и четвъртък.

Причината за образулата се опашка бе срив в системата на КАТ.

Според шефа на Пътна полиция Иван Расоков проблемът е възникнал заради снощната буря в Хасково. Това наложило в София да рестартират системата. Освен това на три път спирал тока в местната структура. По негови думи в другите областни центрове е нямало такива сривове.

Проблемът със системата бе отстранен малко преди 16 часа. Расоков добави, че хората, които не могат да бъдат обслужени до 17:30 часа, документите им ще бъдат приети още днес, с цел да бъдат обработени по-бързо и собствениците да получат номера още утре сутринта. Няма как да се удължи работното време на служителите, тъй като системата на КАТ е свързана с банки, които също имат работно време.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини