От х:

Днес в x:

Силоваци мерят сили на лежанка в памет на Антон Колев

Спас Спасов от Пирдоп се сключи в турнира в памет на Антон Колев

Над 40 състезатели от цялата страна се включиха в силов турнир в памет на Антон Колев, който загина в катастрофа на 16 юни през 2012 г. Трагичният инцидент стана на бул. „Илинден” в Хасково.

Самият Антон Колев се занимаваше активно със спорт и има успехи в републикански състезания по силов трибой и вдигане от лег. Любители спортисти и негови приятели бяха изпълнили кафенето край комплекс „Лебеда”. Водещите DJ Джото и Антон Иванов дадоха началото на събитието с едноминутно мълчание в памет на загиналия младеж. По-късно участниците започнаха да мерят сили на лежанката. Сред тях бе и известният наш параолимпиец от Пирдоп Спас Спасов, който е сред най-добрите в дисциплината, независимо, че е с протеза на крака.

Надпреварата се състоя в четири категории без екипировка – до 85 кг, до 100 кг, до 115 кг и на над 115 кг. Имаше и друга категория, в която състезателите мериха сили като се пресмяташе коефициент от собственото тегло и вдигнатите килограми. За класиралите се в челната четворка имаше предвидени парични и предметни награди. За първенеца – 300 лв., за втория – 200, за третия – 100, а за четвъртия – 50.

Условията в турнира бяха по правилника на федерацията по вдигане на тежести. Изпълненията на участниците зорко следеше хасковлията Кирил Михайлов, който е бронзов медалист от световно първенство по вдигане от лег.

Инициатор на днешния турнир е треньорът на Антон - Ангел Киров. Той е и представител на фитнес залата, където се е тренирал 19-годишният му възпитаник. Киров се надява турнира да се превърне в традиция.

 Анета Кутелова

Ангел Киров (вдясно)

Главният съдия Кирил Михайлов (вдясно)

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини