От х:

Днес в x:

Хасково предложи помощ на Варна и Добрич

Областният управител на Хасково Кадир Исов предложи помощ на бедстващите Добрич и Варна. Губернаторът е направил това сутринта писмено, съобщи самият той за Haskovo.net. “Помощта, която предлагаме, е на всички нива. Имаме готовност до 50 % от капацитета на Гражданска защита със съответната техника да бъдат изпратени във Варна и Добрич при поискване от тяхна страна.“, обясни Исов.

Трагедията е наистина голяма. Има загинали хора, други останаха без покрив над главата си, нещо, което Хасковско преживя само преди 2 години в с. Бисер. Понякога обаче природата е безкомпромисна“, коментира случващото се в Североизточна България Исов.

Той е изпратил до колегите си и съболезнователна телеграма към близките на загиналите в потопа от снощи. Искрено се надяваме да няма повече жертви на природната стихия. Пожелаваме бързо възстановяване на всички пострадали. В мислите си сме с тях.“, се казва още в писмата.

 

По разпореждане на Исов в местната държавна администрация в Хасково в момента се създава и организация за старта на благотворителна кампания за набиране на средства за пострадалите от наводненията през изминалото денонощие. Междувременно от тази сутрин стартира и sms кампания на Български дарителски форум.

Има нужда от доброволци, ще има нужда вероятно от спешни дарения, не само от пари, но и материални“, заяви Красимира Величкова от БДФ

Тя съобщи, че е активиран дарителския SMS DMS VARNA на номер 17 777. Тъй като от цялата страна вече хората откликват, на моменти платформата блокира и някои от изпратилите съобщение DMS VARNA не получават потвърждение, че са дарили 1 лев в помощ на Варна

От платформата обаче уверяват, че всеки дарил ще получи потвърждаващ SMS, но с известно закъснение заради претоварването.

Във Фейсбук също вече има група, която събира доброволци за пострадалите в морската ни столица. В нея има близо 5000 души. Администраторите имат пряка връзка с кризисния щаб в града.

 

М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини