От х:

Днес в x:

В дом „Марина“ показаха кулинарен майсторлък

Обитателите от "Марина" вложиха много емоции в кулинарното шоу

С демонстрация на кулинарни умения се изявиха деца и възрастни от Дневен център „Марина“. Те правиха сандвичи, предястия, коктейли и пуншове по време на днешното кулинарно шоу „Бързо, лесно, вкусно“. Разбираемо децата и възрастни с увреждания не могат да се мерят с изтъкнати майстори от кулинарни предавания. Въпреки това обаче те изглеждаха като истински готвачи – с престилки и шапки на главите. В приготовленията на вкусотиите им помагаха служители от социалното заведение. Някои от обитателите от 3 до 35 г. се справяха и сами.

Идеята на тази трудотерапия е да подпомогнем обитателите по кулинарство и готварство, за да им бъде по-лесно в ежедневието и да бъдат по-самостоятелни. Научени са да сервират и отсервират прибори, да си намазват филийки за закуска, обясни главният социален работник в „Марина“ Добринка Тилева. Знанията и уменията са усвоени през годината, а днес имаха възможност да се изявят.

За изненада от кетърингова фирма им бяха доставили торти и сладкиши. Със саморъчно направените деликатеси пък предвиждаха да направят празнична трапеза.

Дневният център има капацитет за 62 обитатели. Към момента има 40 деца и 18 възрастни. Свободните места са 4 при възрастните.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини