От х:

Днес в x:

Ученически рок на класиците от 80-те години на миналия век

 Ученици от класа на Ясен Янчев към китарната школа в читалище “Заря“ се готвят да забият яко в петък.

Четиримата, които ще излязат от 18 ч. на голямата сцена в читалището, са и част от съвсем млада рокбанда.

Солокитаристът Христо Арабаджиев, басистът Атанас Белев и вокалът Руси Тенев, са възпитаници на Езиковата гимназия, а ритъм китарата хваща Никола Памуков от Математическа гимназия.

Като официален повод за рок концерта, който четиримата готвят, е края на годишните занимания в китарната школа.

Неформалният обаче е огромната краста по рока от 80-те години на миналия век, която е налегнала четиримата.

Момчетата стягат парчета на абсолютните класици в хард рока за близо час и половина изява и се надяват повече техни връстници да дойдат в залата, за да чуят “най-великите парчета на най-великите групи, който още родителите ни са слушали, когато са били колкото нас.“, призовава единадесетокласникът Георги Арабаджиев. А на въпроса защо харесват все още групите на родителите си на фона на новите рок банди, отговорът на момчетата е вдъхновяващ: Защото макар и на възраст, музикантите от групи като Уайтснейк, Меноар, Айрън Мейдън, са писали А, Бе Ве-то на рока и все още идеите им, дори след години, са свежи и зареждащи!

Тъй като са все още под въздействието на емоциите от концерта на Мейдън, който са гледали на живо в началото на седмицата в София, четиримата ще направят и няколко техни парчета в петък като подарък за любителите на по-тежкия рок. За края на концерта си са подготвили и изненада, инфото, което дават в аванс обаче е единствено, че това ще е българска песен.

Вероятно няма да свирят авторското си парче, тъй като все още работят по него. Момчетата се надяват обаче на помощ от феновете на рока за име на групата си, която е сформирана само преди 4 месеца, но вече работи здраво.

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини