От х:

Днес в x:

Буря с градушка удари София. Трамвай дерайлира

Проливен дъжд, придружен с гръмотевици и градушка, вали в София. В столицата са взети мерки срещу очакваните дъждове.

Трамвай дерайлира при Летния театър на бул. "Драган Цанков" заради поройния дъжд, предаде БГНЕС.

От МВР съобщиха, че нямат информация за пострадали при дерайлирането на трамвая.

На много места са се получили задръствания и наводнения заради силния дъжд.

За днес е обявен жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури, а за утре в Западна България е обявен оранжев код.

През следващото денонощие метеорологичната обстановка в страната ще се усложни, причината е бавно подвижен средиземноморски циклон. През нощта и утре валежите ще продължат, в много райони ще бъдат значителни по количество. Очакват се гръмотевични бури с бързи и резки промени в посоката и скоростта на вятъра. Ще има градушки. От северозапад ще започне да прониква студен въздух, температурите ще се понижават и максималните ще бъдат между 17° и 22°, съобщиха от НИМХ, цитирани от Фокус.

Кметът на София възложи на районните кметове да предприемат мерки във връзка с очакваните поройни дъждове и гръмотевични бури, придружени със силен вятър. Районните кметове трябва  да създадат необходимата организация за наблюдение на хидротехническите съоръжения като корита на реки, язовири, както и мостове, надлези, подлези и ниски места на територията на града. 

Те трябва да огледат териториите на районите за недобре обезопасени предмети. 

При усложнена обстановка да информират оперативния дежурен на Столичния съвет по сигурност.  При паднали дървета и клони, наводнени места, гражданите могат да подават сигнали в Столичната община на тел. 02 93 77 21702 93 77 217; 02 9377 60402 9377 604, както и на тел. 112. 

В петък също на много места ще вали, ще има и гръмотевични бури. Не са изключени отново градушки, показва синоптичната прогноза.

В събота превалявания ще има на по-малко места, главно в североизточните райони. В неделя ще остане хладно, с дневни температури около 20 градуса. Облачността ще бъде значителна, само на отделни места ще превали слаб краткотраен дъжд.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини