От х:

Днес в x:

Ремонтираха социалните с 211 бона

Йозджан Мехмед

След близо 50 г. дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково дочака ремонт. Той бе направен във вътрешността на сградата. Освен службата в областния град, са ремонтирани и тези в Димитровград и Харманли. Общата сума на ремонта е 211 345 лв. 31 702 лв. от тази сума са отпуснати от държавния бюджет, а останалите са по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Името на проекта е „Модернизиране на дирекции „Социално подпомагане“ (ДСП) в общини Харманли, Димитровград и Хасково.

Проектът е спечелен през 2009 г., но ремонтните дейности започнаха през декември 2013 г. и приключиха през март т. г. Преди дни комисия от Министерството на регионалното развитие минала да инспектира извършените дейности, обясни директорът на общинската служба „Социално подпомагане“ в Хасково Йозджан Мехмед. В структурата в областния град са ремонтирани 20 стаи на първи етаж и 3 стаи в отдел „Закрила на детето“, който се помещава на трети етаж. Направена е гипсова шпакловка и са боядисани стените и таваните, поставен е паркет и е подменена дограмата с PVC.

Въпреки трудностите по време на ремонта, работният процес не е прекъсван, каза още Йозджан Мехмед. Той допълни, че се налагало да се местят от стая в стая, тъй като ги ремонтирали поетапно.

Междувременно стана ясно, че за Филиала за слепи има 15 чакащи лежащо болни, а за Дома за възрастни чакащите са 6 човека, които също са на легло. Там има 15 свободни места, но за подвижни.

Анета Кутелова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини