От х:

Днес в x:

Прокурорът на Харманли мераклия за шеф на Окръжното обвинение

Иван Стоянов

Само един е мераклията да седне в стола на Иван Ванчев и да застане начело на окръжната прокуратура в Хасково. Кандидатът е настоящият административен ръководител на районна прокуратура в Харманли – Иван Стоянов.

Стоянов е магистър по право. Трудовия му стаж започва през 1993 г. като стажант-съдия в Окръжен съд Хасково. Година по-късно започва работа в Районна прокуратура в областния град. От 2002 до 2005 г. е заместник районен прокурор, а в следващите 5 години става районен. А от 2010 г. до момента е ръководител на държавното обвинение в Харманли.

Последният ден за подаване на заявления от кандидатите бе в петък – 23 май. Не е изключено да се появят и други мераклии, тъй като документите им трябва да бъдат обработени до 3 дни, обясниха от пресцентъра на Висшия съдебен съвет, на чийто сайт се публикуват биографиите, концепции, декларации за имотното състояние и атестации на кандидатите.

Вторият мандат на Иван Ванчев изтича на 22 юни. В този период той бе отстраняван три пъти от шефския пост. Два пъти възстановяван от съда. Третото отстраняване на Ванчев бе в края на април с решение на ВСС. То бе наложено от дисциплнарния съвет, заради изтеклите СРС-та през миналата година. Тогава той бе категоричен, че ще обжалва решението.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини