От х:

Днес в x:

Спипаха за джиесемите двама преписвачи по биология

На практика зрелостниците си влизат с джиесемите


Двама преписвачи с GSM-ми бяха заловени от квесторите на вторите задължителни матури в Хасково. Зрелостниците получавали указания по мобилните си телефони за верните отговори на теста от матурата по биология. Освен на ухо, информацията им е била свеждана и като SMS. Засечката на единия е станала случайно – чрез смущение на електронно устройство в съответната стая. Другият е бил забелязан от бдителния квестор. Работите на зрелостниците са отнети, а изпитът за тях е свършил на момента и без обяснения.

И двамата преписвачи са били засечени в сградата на Гимназията по автотранспорт, която днес прие голяма част от избралите да пишат по биология. След като 4 години подред 12-класниците избираха географията за втора задължителна матура, тази година близо 600 зрелостници в Хасковско предпочетоха биологията.

По неофициална информация, единият от преписвачите е възпитаник на Гимназията по механо и електротехника, другият от Гимназията по дървообработване и строителство.

И през миналата годна двама зрелостници бяха спипани да преписват на матурата по английски и по история. Куриозното бе, че ставаше въпрос за иначе отлични ученици, които въпреки това решили да използват пищови и помощни средства - мобилните си телефони.

„Взимаме им телефоните, но не можем да ги съблечем“, коментираха от РИО. Оттам признаха, че на практика доста зрелостници влизат с мобилните си устройства. По тази причина тази година разпоредили на квесторите да бъдат особено бдителни и това дало резултат.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини