От х:

Днес в x:

Хасковски ротарианци дариха талантливи деца

Шефката на дом "Марина" получава свидетелството за дарение от президента на клуба Митко Полихронов

Истинска лавина от дарения се изсипа тази вечер на редовната сбирка на Ротари клуб Хасково – Аида в ресторанта на хотел „Родопи”. Свидетелствата за някои от даренията бяха връчени от президента на клуба Митко Полихронов.

Хасковските ротариаци подпомагат финансово три талантливи деца от Хасково. Те са в неравностойно социално положение и клубът им определи стипендии. 600 лева получава 10-класникът от ПМГ Хасково Добрик Георгиев, за чието постижение в международен конкурс по информатика писа наскоро Haskovo.net. Другите две момчета са талантливи 12-класници, чиито такси за ВУЗ се поемат от ротарианците. Това са Христо Христов, който почти сигурно влиза архитектура, и  Георги Евтимов, който ще учи право.

Дарението за учениците е по специална програма на ротарианците за подпомагане на талантливи, но бедни деца.

Три компютърни конфигурации и лаптоп получава хасковският дом «Марина». Старческият дом в Кенана пък се сдобива със система за видеонаблюдение за втория и третия етаж, също дарение от Ротари клуб Хасково – Аида. Клубът по бадминтон също получава дарение – лаптоп.

Помощ от 1000 евро отпуска клубът и на пострадалия от наводненията сръбски град Ягодина. «Там също има ротари клуб, наши приятели, затова решихме да помогнем», обясни Митко Полихронов. Той допълни, че развързването на кесията продължава с дарение от 200 лева за годишнината на младежката организация на клуба.

Тодор Кръшков

Директорът на Старческия дом Вълко Пехливанов ще има една грижа по-малко, двата етажа ще са под постоянно видеонаблюдение
Клубът по бадминтон получава лаптоп

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини