От х:

Днес в x:

12 на кръстосан разпит за подсъдимите митничарите с подкупи

12 души дават показания по делото

11 свидетели и експерт по делото за деветимата подсъдими митничари за взимане на подкупи, дават показания днес в Окръжен съд-Хасково.

На подсъдимата скамейка са изправени Павел Павлов, Никола Николов, Ангел Иванов, Михаил Дяков, Петър Сюлеменчев, Михаил Бакалов, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров. Те са обвинени за това, че в период от 6 май до 30 юни 2010 г. в съучастие са искали и получавали подкупи, за да обработват по-бързо документите на преминаващите през Капитан Андреево. Акцията бе предприета след сигнали от шофьори и представители на фирми, в които се твърдяло, че на границата се искат подкупи.

Още в началото на процеса адвокатите на двама от подсъдимите поискаха делото да се прекрати и да се върне на прокурора, тъй като обвинението било неясно. Държавният обвинител Георги Гешев се противопостави на искането и изтъкна, че Апелативен съд-Пловдив вече се е произнесъл в тази насока. След оттегляне за съвещание съдия Красимир Димитров отхвърли искането като неоснователно. Малко по-късно защитничката на Петър Сюлеменчев поиска да бъде призован за разпит тогавашният началник на граничния пункт Румен Митев. Магистратите приеха искането, по множество други ще се произнесат в по-късен етап.

Днешното заседание е второ по делото. Първото започна с фалстарт, тъй като част от подсъдимите се явиха без адвокати.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини