От х:

Днес в x:

61 се надсвирват и надпяват в „Заря“

Пламена Иванова от Сливен

61 певци и музиканти изнасят концерт в голямата зала на читалище „Заря“ в Хасково. Сред тях има солисти, дуети и групови изпълнения. Името на изявата е VIII Празник на младия талант. Посветен е на Деня на Европа – 9 май и 60 г. от създването на музикална школа „Манол Иванов“.

Младите таланти са различни градове от Южен централен район – Хасково, Харманли, Чирпан, Сливен, Пазарджик, Стара Загора, Асеновград и Пловдив. Участниците от хасковската школа ще участват изпълнения на пиано, цигулка, клавирно дуо, акордеонно дуо, вокален дует – ел. китара и бас.

Изпълненията се наблюдават от жури с председател Нели Попова, която е директор на Училището за музикалното и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив и Веселин Джанкардашлийски, който е организационен секретар на Школите по изкуствата.

Всички деца ще получат грамоти за участие. Най-добрите изпълнителите на различни музикални инструменти ще бъдат отличени със златни, сребърни и бронзови медали. Отличия ще има и за техните преподаватели. Освен това участващите школи ще се представят и отборно и ще получат плакет и диплома.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини