От х:

Днес в x:

Ас прави национален очен център в бившата Втора поликлиника

Д-р Димитър Джелебов ще прави свой център и в Хасково

Старозагорският ас на офталмологията доцент д-р Димитър Джелебов ще открие център за очни заболявания в Хасково, в сградата на бившата Втора поликлиника на ул. Георги Кирков. Предвижда се центърът да бъде най-големият в Южна България. В него ще се преглеждат, лекуват и оперират пациенти с очни проблеми, като ще се предлагат услуги, които до момента не се срещат в здравните заведения в региона.

По предварителна информация в очния център ще работят както вносни, така и местни офталмолози. От познатите тук имена се спрягат докторите Теньо Тянков, настоящ шеф на Очно в МБАЛ, както и бившият началник на отделението, а сега лекар в димитровградската „Света Екатерина“ д-р Георги Вълчев. Законът позволява на болнични лекари да работят на половин трудов договор в друго лечебно заведение или пък на граждански договор, като броят за тях е неограничен.

В Центъра са поканени и други специалисти, които са на частна практика в Хасково. Нещата обаче са още в много начална фаза, потвърди шефът на РЗИ д-р Соня Димитрова, в чиято институция трябва да бъдат регистрирани всички здравни заведения и лекарски практики в региона. В Здравната инспекция е било извършено предварително съгласуване на проекта, но до уточняване на подробностите има още много работа, допълни тя.

Много работа има и по сградата, чийто ремонт е разрешен едва от 21 февруари тази година, макар намерението на изтъкнатия специалист да е още от миналата година. Ремонтът и вътрешното преустройство на сградата едва е започнал, като в информационната табела се посочва, че той ще обхване само част от сградния фонд.

Д-р Джелебов не бе открит на мобилния си телефон за повече подробности за намерението си, защото както любезно обясни неговата сестра, е затрупан с прегледи. Haskovo.net лично се е убеждавал, че голяма част от тях са на хасковлии.

Доцент Джелебов е консултант в хасковската МБАЛ като ежемесечно идва да лекува и оперира в Хасково. Мнозина съграждани обаче предпочитат да избегнат огромните опашки в Хасково и да се редят на не толкова големите в Стара Загора, където лекарят преглежда ежедневно в частната си клиника. Освен в нея, Димитър Джелебов е началник на очно отделение и в местната болница „Св. Иван Рилски“

Доктор Димитър Джелебов завършва ВМИ град Стара Загора със специалност Очни болести, а от 2009 година е Доктор по Медицина.
За Джелебов и екипа му се знае, че работят както с утвърдени, така и с най-новите методи за диагноза и лечение на очни заболявания. при заболявания на очите.
Извършват се високотехнологични изследвания, като анализ на вълновия фронт на окото, роговична топография, оптична кохерентна томография с очен скенер от последно поколение за ранна диагноза на глаукома и заболявания на ретината.Извършват се широка гама от оперативни интервенции при вродени и придобити заболявания.

В Стара Загора работи и с единствения в страната фемосекунден лазер за рефрактивна хирургия VisuMax на лидера в бранша Carl Zeiss. Чрез него коригирането на зрението - LASIK се превръща в безболезнена и изцяло лазерна процедура.

Г.Христов

Мястото е сградата на бившата втора поликлиника
Ремонтът е в начална фаза, но се очаква центърът да бъде открит още през тази година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини