От х:

Днес в x:

МВР: Таксито е причинило снощната катастрофа на „Раковски“

Снощният тежък инцидент на кръстовището на бул. „Раковски“ и ул. „Дунав“, е причинен от шофьора на таксито, който не е осигурил предимство на идващия насреща лек автомобил „Хонда Сивик“, съобщават от МВР в официалния си бюлетин днес. Жълтата „Шкода Фабия“ е била управлявана от 38-годишния Пламен К.

В бюлетина на полицията няма и дума за превишена или несъобразена скорост от водача на „Хонда“-та – 21-годишния Кристиян К. При жестокия удар, който отхвърли таксито през тротоара чак в градинката до автобусната спирка, намери смъртта си 57-годишната Павлина С. Тя е починала минути след катастрофата в Спешното, въпреки приложената реанимация от лекарския екип.

Водачът на таксито е с комоцио, счупване на израстък на 2 лумбални прешлена, без опасност за живота. Водачът на „Хонда“-та е с натъртване в областта на гърдите и охлузни рани по ръцете, прегледан и освободен за домашно лечение. Возещото се в японската кола 19-годишно момче е с болки в гръдната област, прегледан и освободен. Образувано е досъдебно производство.

Още един починал мъж на 41г. има при произшествие, станало на 4-ти май на същото място, допълват от МВР Хасково. Катастрофата е била в 01,10 часа. 28-годишна водачка на лек автомобил Фиат Пунто, при завиване наляво при постоянно мигаща жълта светлина на светофара не е пропуснала насрещно движещият се мотоциклет Хонда. От удара тежко е пострадал мотоциклетистът, който час по-късно е починал от раните си в МБАЛ-Хасково.

Haskovo.net



Спирачният път на "Хондата"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини