От х:

Днес в x:

Гласът на армията сваля мишени със затворени очи

Някои стрелят с отворени, но други могат и със затворени очи

Чаровното пресаташе на хасковското поделение 52 740 Петя Василева изуми мъжете с униформа, като демонстрира умения в нова дисциплина - стрелба със затворени очи. Гласът на хасковските военни направи всичко по правилата - лентова, зареди и се прицели. Очевидно сигурна в мерника си, дамата демонстративно затваряше очите си при изстрелите. Това не й попречи да удари деветка и да засрами стрелците от кашишкия батальон на Кенана. Впрочем на подвига станаха свидетели и служителите от структурите на МВР. На стрелбите по повод деня на храбростта и Българската армия 6-ти май участваха отбори от полицията, ДАНС, съдебната охрана и пожарната, плюс два отбора журналисти. Последните се представиха повече от достойно, водени от тайното си оръжие - чаровната репортерка на еТV Мария Ламбола. Миньончето чистосърдечно си призна, че досега е стреляла само на пейнтбол, обаче и Макаров не й се опря. Още с първите си изстрели тя порази деветката и вкара общо 3 от 5-те куршума в мишената. Достойно се намеси и тежката артилерия на фоторепортерите - колегата артилерист Ники Матанов надупчи мишените като с гаубица. Най-добрия рибар сред стрелците и най-добрия стрелец сред рибарите Щерю Щерев пък записа най-високия журналистически резултат от първа серия - 25 точки от 50 възможни.

За разлика от други стрелби, сега военните отпуснаха погребите и разрешиха стрелба с цели 13 патрона. Първите три бе да се усети оръжието, останалите 10 за ефективно поразяване. Основната борба беше между военните и ДАНС, докато пожарната показа единични високи резултати и някои не толкова добри. Огнеборците обясниха, че са тренирали повече с шланга.

В крайна сметка армията разби националната сигурност с цели 30 точки повече - 221 срещу 191. На трето място остана съдебна охрана, които се оправдаха, че са свикнали да стрелят по бягащи мишени, статичните са под достойнството им. Да му мислят престъпниците. „Златният“ Макаров отиде у капитан Михаил Костадинов от поделение 52 740. Човекът толкова се увлече да сваля десетки, че поставящите мишените предложиха да му ги изрежат, да не хабят останалите кръгове. Капитан Костадинов закова 89 точки от 100 възможни. Достоен конкурент му бе Стефан Колев от ДАНС, който постигна резултат от 83 точки. Само на една зад него остана снайперистът на съдебната охрана Илиян Андонов.

Г. Христов      

Чаровната Петя свали 9-ка и няколко ниско летящи цел
ДАНС се опитаха да бъдат конкурентни на войската
Но военните ги отнесоха
ТВ репортерката Мария стреля за пръв път в живота си
Но се справи повече от добре
Пистолета трябва да се държи нежно
...и да не се пропуска да се зарежда
Колегата Матанов е свикнал да стреля с гаубица
...а колегата Щерев-с въдица
...а инжeнер Милчев с пистолет - 2 деветки и една 8-ца

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини