От х:

Днес в x:

Хасковски световен шампион разби японците в Япония

Тихомир Баротев със сребърния медал от Япония

Хасковският супер талант в аеробиката и световен шампион Тихомир Баротев победи японците в Япония, при това в спорт, който се счита за почти национален в Страната на изгряващото слънце. Възпитаникът на АК „Виолена Хасково“ спечели второ място на световната купа в Япония, като остана само след съотборника си в националния отбор А. Папазов от Пловдив. Зад Тихомир се нареди цялата фаланга азиатци и японци, начело с аса им Масахито Ямашита. Постижението на Тишо е знаменателно, защото гимнастиката и производните й спортове са на особена почит в Япония. Страната е домакин на може би най-престижното състезание за световната купа в този спорт Suzuki World Cup, което се провежда ежегодно от 25 години насам. Това е единственият турнир с награден фонд и световния елит се бие да отиде там. И тази година участваха 500 спортисти от 21 държави, сред които Тихомир Баротев. В своята възрастова група, 15-17 години, Тишо бе безапелационен до финала, където неизпълнение на едно упражнение, го изпрати на на второто място с оценка 19.850 точки.

Безспорен успех е класирането и на останалите състезатели от националния отбор на България:4-то място Анна-Мария Стоилова, 5-то място Минна Ангелова, 5-то място за Синтия Мари Ангелова, Анита Гаврилова, Емилия Будинова и 13 място за Деница Паричкова.


Турнирът в Япония е като квалификация за световното първенство в Канкун, Мексико. За него се класират най-добре представилите се състезатели в 4-те световни купи плюс ЕП и СП. Следващият турнир, който може да даде нужния рейтинг за класиране в Мексико, е Световна купа Боровец идния месец.

Г.Христов

Тишо отново впечатли с пластичността си
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини