От х:

Днес в x:

След 5 г. разследване съдът оправда хасковлия за сводничество

Ахмед Ахмед бе оправдан от районен съд в Хасково

Хасковлията Ахмед Ахмед бе оправдан днес от районния съд в Хасково по обвинение в сводничество. Председател на съдебния състав бе Даниела Николова. Ахмед бе изправен пред съда за престъпление, извършено преди повече от 5 г.

Вечерта на 3 март 2009 г. 45-годишният Ахмед се навъртал пред Бизнесцентъра, когато дошъл Димо Д. да търси проститутка. Казал на Ахмед, че иска Ембиш Б., която тогава била на 20 г. Посредникът поискал да му се плати предварително и Димо му подал 50 евро. Тогава братът на Ахмед – Семо, известен като Севал, се свързал с момичето и й казал, че трябва да отиде в местен хотел, защото има работа за нея. Уговорката била Ембиш да получи 60 лв., а двамата братя - по 20.

По-късно Семо отишъл до чейндж бюрото да обмени парите. Тогава разбрал, че банкнотата е фалшива. Ядосан се върнал при брат си Ахмед и му казал, че клиентът ги е метнал с евро менте.

В това време покрай тях минала патрулка и те помахали на полицаите да спрат. Разказали на униформените, че са били измамени - клиент им е платил за проститутка с фалшива банкнота. Заедно с полицаите двамата братя отишли до хотела. Там им отворила Ембиш, която била гола. Униформените отвели цялата група в районното полицейско управление, за да дадат обяснения.

Днес в съдебната зала Ембиш разказа, че била бита от клиента, който бил почерпен и под въздействие на наркотици. Тя обаче отказа да бъде конституирана като частен обвинител и граждански ищец в процеса. На въпрос от съдията дали има сутеньор, тя отговори, че никога не е имала. Допълни, че само понякога контактувала със Семо, познавала и брат му.

В пледоарията си прокурорът Николай Трендафилов заяви, че събраните данни са достатъчно доказателство за вината на Ахмед. Той обаче поиска съдът да наложи минималното наказание предвид чистото съдебно минало на подсъдимия, изтъкна и прекомерно дългия срок на разследването.

Адвокатът на Ахмед пък поиска клиентът му да бъде оневинен. Според юриста обвинението не било доказано по безспорен и несъмнен начин. Той подчерта, че Ахмед е само един посредник, а активната страна е по-скоро брат му. Той пък бе депозирал молба до съда, че иска да бъде заличен като свидетел, тъй като е роднина на подсъдимия. Мъжът с фалшивите пари пък изчезнал от полезрението на правосъдието. Днес в залата стана ясно, че Димо Д. не е бил открит дори за свидетел.

След съвещание съдът оневини Ахмед Ахмед. Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд в Хасково.

Анета Кутелова

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини