От х:

Днес в x:

Харманлийки се въоръжават от страх пред бежанците

Харманлийки се въоръжават срещу бежанците

Харманлийски майки са стигнали дотам, че се движат по улиците на собствения си град само в определени часове от денонощието и с оръжие в джоба, за евентуални проблеми с бежанци. Това призна младата майка Нина Костова, която преживяла неприятен инцидент наскоро. Без разрешение млад бежанец се приближил откъм гърба и и вдигнал на ръце 15-месечната и щерка, която си играела в парка. Жената първо се уплашила да не и изтърват детето, а после се паникьосала при мисълта, че при малко невнимание от нейна старна могат да и отвлекат детето. Бежанецът бил арестуван и впоследствие екстрадиран, но оттогава Нина носи нож в джоба. Още повече, че преди това неколкократно била „задиряна” от похотливи бежанци. „Едва ли мога да се справя с мъж дори и с нож, но поне мога да го респектирам” казва жената. Иначе добре изглеждащата жена логично бе запитана нямала ли е подобни проблеми и с не дотам възпитани българи и също ли е разчитала на оръжие. Нина категорично направи разликата. „Тях мога да ги респектирам с думи, с тези не се разбираме”. Обмисля дори, да смени ножа с пистоле, за по-ефективен респект.

Нейни съгражданки пък показаха спрейове в дамските си чанти. Отказаха да бъдат снимани, но бяха категорични, че ще ги използват/някои вече ги били използвали/ срещу провокации от бежанци.

Близо 100 настръхнали харманлийци, предимно жени,  се включиха в поредния протест срещу бежанците в града им.  Този път бяха подкрепен от формациите „Евромайки”, ВМРО и България без цензура. Напрежението в Града на Белоногата ескалира отново, след като преди дни Еврокомисар Сесилия Малмстрьом заяви, че за бежанците няма разселване в Европа, дори и със статут, и трябва да се интегрират в страната, която ги е приела. „Защо нашите политици не ни обяснят, как да стане това интегриране. Срещат само бежанците и бягат от майките” обяви Калина Крумова от „Евромайки”. „Говорят само за милионите, които ще вземат от Европа за бежанците” категорична бе тя.

Нямаме проблеми със сирийците, те са разбрани и цивилизовани хора, заяви говорителката на протестиращите Петя Георгиева. Според нея обаче 90 % от настанените в лагера са турски Кюрди, бягащи от режима на Ердоган в Турция. Те използвали вълната от Сирия, за да се вмъкнат в България. Без документи и възможност да се проучи имат ли криминално минало.

Твърденията й за преобладаващо кюрдско присъствие бе потвърдено от фактите. На скорошната Кюрдска нова година на 21-ви март, 1100 от 1300-те бежанци в лагера се самоопределиха като кюрди.

Протестиращите затвориха за минути Е-80 при приближаване към бежанския лагер. Този път провокации нямаше .По мегафон Калина Крумова обяви, че Евромайки и ББЦ ще организират на 4-ти април кръгла маса в Народното събрание по проблема с бежанците. „Ако не ни допуснат, ще протестираме пред Парламента” призова Крумова. Харманлийските майки обявиха, че са готови за похода към София.  

Г.Христов

в Града на белоногата избухна поредния протест срещу бежанското присъствие
100 недоволни се отправиха към лагера
Където призоваха българските политици да говорят и с тях, не само с бежанците
Евромайки, в лицето на Калина Крумова, подкрепи протеста
Нина Костова вече се движи с нож в чантата си, обмисля да си купи пистолет
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини