От х:

Днес в x:

Деца показват здравословния начин на живот

Макетите, свързани със здравословен начин на живот

Малки таланти от детската градина по изкуствата показаха как се живее здравословно. 98-те малчугани представиха рисунки, колажи и макети на тема „Искам да съм здрав“. В творбите си те показват, че е здравословно да се плува, да се играе в парка, да се спортува, да се преглеждат зъбите в стоматологичен кабинет и други. Пяха песнички, рецитираха стихотворения и довършваха поговорки на здравна тема.

Родители на деца от забавачката пък са участвали с 6 здравословни рецепти. Майките са предложили здравословни супи, основно ястие и десерт.

За всички участници в тържеството бяха подготвени грамоти за участие, а за първенците, класирани на първо, второ и трето място имаше и награди.

Темата на днешния празник е „Азбука на здравето“, която е част от годишния комплексен план, обясни директорът на детската градина Лиляна Хубенова. По този начин децата се възпитат на хигиенно-здравни навици и медицински познания. През април е предвидена среща-тренинг с родители, на която ще се коментира здравословният начин на живот за децата. А следващата година ще се направи финален празник.

Анета Кутелова

Директорът на градината Лиляна Хубенова (вдясно)

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини