От х:

Днес в x:

Специалист по психосоматика: Състоянието на храносмилателния тракт определя емоционалния ни баланс

Емилия Белчева е международен лектор и трейнър. Всяка година през есента тя прави предизвикателство, с което да помогне на родителите и децата да бъдат по-здрави.

“7 дни минаваме през 7 различни тематики, възстановяваме храносмилателна система, защото от нея зависи нашето емоционално състояние, нашият имунитет, нашето чувство на задоволеност”, обясни Емилия Белчева, международен лектор и трейнър.

От храносмилателната система идват и паник атаките.

„Когато тя не е както трябва, започва много силна токсикация в тялото, започва кожата да линее, състаряваме се, ставаме изнервени, отоци, целулит и всички други здравословни проблеми”, допълва Емилия Белчева.

Според много научни трудове, храносмилателният тракт е вторият мозък на човека.

„Чрез него разбираме какво усещаме, как го усещаме, дали сме доволни от съпруга, от децата, от работата, от фигурата, от всичко”, обясни още трейнърът.

Подутият корем е симптом, че има задържане на фекалии в червата.

„Основната причина за качване на килограми е застой в чревната флора, задържаме храната повече, отколкото трябва, тя ферментира, газообмените се променят и оттам не е нужно да имаме газове, да се чуват, да се усещат, за да ги имаме”, разказа още Емилия Белчева.

Лекото подуване е сигнал, че храната не ферментира правилно в чревния тракт. Когато премахнем гъбичките и бактериите от червата, процесите в тялото се нормализират.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини