От х:

Днес в x:

„Рона“ обра медалите на фестивала в Италия

Ивет Иванова

Три от танцьорките на балетна формация „Рона“обраха наградите на32-ия Световен танцов фестивал в Линяно Сабиадоро, Италия. Късно снощи момичетата се завърнаха заедно със своите ръководители.

В тридневния конкурс единствените българи показаха 8 танца в различни стилове. Ивет Иванова уверено спечели шампионската титла, като в своята категория "етно" тя изпълни 3 сола, с които изпъкна пред конкуренцията от Италия, Русия, Куба, Словакия и Словения. Девойката бе класирана на 1-во, 2-ро и 3-то място.

В категория "фентъзи" Ивет стана вицешампион, а в дуетa си с Анета Манолова се класираха на 3-то място с танцa "Индийска закачка". Дуетът "Афроритъм" на Наталия Карабойдева и Анета Манолова се класира на 4-то място, където в категория над 16 години надпреварата бе изключително тежка - между балетните училища в Италия, участниците от Хърватска, Словения, Словакия и Испания. Представянето на участниците на това световно състезание им донесе още едно 5-то и едно 6-то място на Световния танцов фестивал.

Всички отличия от първо до трето място осигуриха финансови награди на танцьорите, които защитиха достойно България и своя град Хасково на Международния конкурс. Средствата от наградите ще бъдат използвани за тяхното обучение в танцовата сфера и бъдещи участия в международни изяви.

Като член на съдийската комисия Милена Налбантова, която е и хореограф на „Рона“, връчи 5 специални награди за участие в Международния танцов фестивал в Хасково "Magic World" през юни. Двама от най-добрите солисти са поканени в България, като техният престой ще бъде поет от организаторите, а три от групите и формациите, които се наредиха на челните позиции в стил "етно", "хип хоп" и "модерн" ще имат възможност да се изявят безплатно. Това са Патриша Црънкович от Словения, сънародника й Лука Водлан, Танцова академия "Степ" - Италия, "етно" и "хип хоп" формации от ПК Лукец – Словения.

След успехите си в Италия "Рона“ готви за фестивал в Македония по покана на организаторката, която беше част от журито на миналогодишното издание на "Magic World" в Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини