От х:

Днес в x:

„Хасково” отвя „Нови пазар” в „Спартак”, отива на полуфинал

Дарина Панайотова се разписа 15 пъти във вратата на гостите от Нови пазар

Хандбалистките на „Хасково” отвяха „Васил Левски” от Нови пазар за Купа България в зала „Спартак”. Домакините изиграха мача с лекота, в който надделяха с 48:40 гола.

Момичетата на треньорът Ирина Миладинова бяха безпощадни и показаха превъзходство и в двете полувремена. Още в началото на двубоя поведоха и не оставиха състезателките от Нови пазар да ги изпреварят в резултата. Преди почивката хасковлийки имаха актив от 4 гола при резултат 22:18.

През второто полувреме домакините се разиграха още повече и на моменти водеха с 10 гола. При тази преднина наставникът на хасковлийки дори даде възможност и на по-младите хандбалистки да се включат в играта. Особено в последните 10 минути тимът от Нови пазар устремено се опитваше да настигне домакините, но успяваха да стопят разликата до 8 гола. Такава бе преднината за „Хасково” и при поседния съдийски сигнал. На днешния Ден на жената хандбалистиките се поздравиха с поредна победа.

Най-активна при стрелба във вратата на гостите бе Дарина Панайотова с 15 точни попадения, следвана от Ани Бойкова с 8, а Жана Маразова се разписа 7 пъти.

Следващия месец те ще играят на полуфинал за Купа България срещу „Етър-64” /Велико Търново/. Мачът ще се играе в Габрово.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини