От х:

Днес в x:

След акция "Цветя" проверяват месото и яйцата

Производители и търговци на цветя ук­риват по 7 млн. лв. от данъци за година. Това е установил анализ на рисковите сектори в НАП. Загубите за бю­джета идват от непостъпили ДДС и преки да­нъци от дейността в този сектор. Инспек­торите са установили, че най-много щети на­нася укриване на оборо­ти и невнасяне на ДДС - по 4,4 млн. лв. средногодишно. Следващата по размер загуба идвала от неплащане в пълен размер или цялостно укриване на фирмени пе­чалби. Малки магазинче­та на еднолични тър­говци пък лишават хаз­ната от приходи в раз­мер на близо 1 млн. лв.

Очаква се следваща­та масова акция на да­нъчните да бъде насо­чена към производите­ли и търговци на месо и яйца. Тези стоки заедно с карантиите от животни също са в списъка на данъчните с ви­сок фискален риск. Спо­ред източници на "24 часа" щетите за бю­джета от тези секто­ри са поне 20 пъти по - високи от тези при цветята.

Предстоят акции на мобилни екипи от да­нъчни, митничари и Икономическа полиция и по стокови борси, както и засилване на контрола по гранични­те пунктове, твърдят източници на "24 часа".От януари тази годи­на НАП създаде специ­ално звено "фискален контрол", което има право не само да прове­рява складове, тържи­ща и магазини, но и да спира за проверка пре­возни средства с рис­кови стоки. Ако ги хва­нат в нарушение, инспекторите от звеното имат право да кон­фискуват стока и да запечатват камиони­те, с които те са превозени.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини